Nowy termin I Internetowy Konkurs Kulinarny MONIN CULINARY CUP 2009
Opublikowano: 08-07-2009

Nowy termin zgłoszeń! W zwiazku z dużym zainteresowaniem przedłużamy go do 31 października 2009.
Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń na adres: mciesielska@centrumwina.com.pl
oraz info@newsgastro.pl
I. Ogólne sprawy organizacyjne
I.1. Organizatorem konkursu „MONIN CULINARY CUP 2009” jest Wyłączny Dystrybutor produktów MONIN – Centrum Wina – Dystrybucja Sp. z o.o.
I.2. Patronat merytoryczny nad konkursem objęła Fundacja Klubu Szefów Kuchni
I.3. Patronat medialny nad konkursem objęli www.newsgastro.pl
II. Warunki uczestnictwa
II.1. W konkursie mogą brać udział wszyscy kucharze pracujący na terenie Polski, zarówno posiadający obywatelstwo polskie jak i obywatelstwa innych krajów
II.2. W konkursie nie obowiązuje jakikolwiek limit wiekowy, jak również wszyscy uczestnicy biorący udział w konkursie mogą posiadać dowolny stopień w hierarchii zawodowej
II.3. Konkurs rozgrywany będzie w kategorii indywidualnej, co oznacza iż w konkursie biorą udział pojedyncze osoby
II.4. Konkurs trwać będzie w terminie od dnia 1 lipca 2009 roku do 31 października 2009 roku
II.5. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w dniu 20 listopada 2009 roku (piątek), a opublikowanie wyników na stronach internetowych www.centrumwina.com.pl , www.newsgastro.pl , www.fundacja-ksk.pl w dniu 23 listopada 2009 roku (poniedziałek)
II.6. Warunkiem podstawowym jest dokonanie zgłoszenia na załączonym formularzu wraz z recepturą i opisem technologicznym oraz zdjęciami wykonanej potrawy do 31 pażdziernika 2009 roku (sobota), który jest ostatnim dniem nadsyłania zgłoszeń na adres;
Małgorzata Ciesielska e-mail; mciesielska@centrumwina.com.pl
Formularz konkursowy do pobrania: formularz_zgloszeniowy.doc
II.7. Formularz musi być wypełniony pismem maszynowym, tak aby zawierał:
– czytelne imię i nazwisko uczestnika
– numery telefonów i faksów
– pełną nazwę zakładu w, którym aktualnie pracuje kucharz
II.8. Wszystkie sprawy organizacyjne nie zawarte w regulaminie oraz ewentualne pytania proszę kierować do:
tel. +48 022/566 34 32
III. Zasady organizacyjne
III.1. Wszystkie produkty niezbędne do wykonania zdjęć konkursowych wraz z produktami obowiązkowymi Uczestnicy konkursu pokrywają we własnym zakresie
III.2. Wszystkie osoby, które nadeślą prawidłowo wypełnione CV konkursowe będą brały udział w konkursie.
IV. Reguły przeprowadzenia konkursu
IV.1. Prezentowane danie konkursowe będzie uważane jako praca przygotowana specjalnie na konkurs i nie będzie powtórzeniem prac z innych tego typu konkursów
IV.2. Wszystkie prace konkursowe muszą być pracami autorskimi, które cechuje nowatorstwo oraz kreatywność w reprezentowaniu najnowszych trendów światowej sztuki kulinarnej. Potrawy nie mogą być kopiami publikowanymi wcześniej w prasie, Internecie lub innych mediach zarówno w Polsce jak i na Świecie
IV.3. Każdy uczestnik konkursu będzie musiał przygotować dowolne DANIE GŁÓWNE lub DESER, z użyciem dowolnego produktu MONIN: puree owocowego, syropu lub likieru, po czym wykonać zdjęcia w minimum trzech różnych ujęciach wraz z dokładną recepturą i opisem wykonania potrawy, po czym przesłać na adres mailowy:
mciesielska@centrumwina.com.pl
IV.4. Dopuszcza się przesłanie zgłoszenia na płycie CD na adres:
IV.5. Wszystkie zdjęcia oraz przepisy i receptury nadesłanych prac drogą elektroniczną, muszą być tak przygotowane aby nie budziły wśród oceniających jurorów jakichkolwiek wątpliwości co do możliwości wykonania oraz autentyczności potrawy jak i możliwości zastosowania w sposobie przygotowania ich w restauracjach
IV.6. Wszystkie dania konkursowe mogą składać się z dowolnych produktów dostępnych do nabycia na terenie całej Polski ,z zaznaczeniem iż całość potrawy, łącznie z elementami dekoracyjnymi musi być sporządzona z produktów jadalnych.
IV.7. Wszystkie prace konkursowe powinny być nadesłane wyłącznie na arkuszach zgłoszeniowych pobranych ze stron; www.centrumwina.com.pl , www.newsgastro.pl i www.fundacja-ksk.pl
IV.8. Arkusze zgłoszeniowe wypełnione nieprawidłowo lub nadesłane na innych arkuszach ocen bądź niekompletne, nie będą brały udział u w konkursie. Tylko użycie arkuszy ocen będących załącznikiem do regulaminu konkursu i wypełnionych prawidłowo, z dołączonymi trzema zdjęciami gwarantuje udział w konkursie
IV.9. Każde CV konkursowe powinno zawierać arkusz zgłoszeniowy zawierający dokładne dane tele-adresowe uczestnika konkursu oraz bardzo dokładny przepis ( krok po kroku sposób wykonania) wraz z recepturą dania konkursowego i trzy zdjęcia w różnych ujęciach potrawy konkursowej
IV.10. Każde kompletne zgłoszenie konkursowe musi być przesłane w jednym mailu
IV.11. Każdy mail z kompletnym zgłoszeniem konkursowym nie powinien przekroczyć 5MB
V. Skład jury i sposób klasyfikacji
V.1. Wszystkie nadesłane prace konkursowe oceniane będą przez jury w składzie:
V.2. Wszystkie prace konkursowe będą oceniane według następujących kryteriów
V.3. Na podstawie nadesłanych prac, jury konkursowe wyłoni trzy pierwsze miejsca, za które Organizator ufunduje nagrody
VI. Założenia dodatkowe
VI.1. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji i zdjęć potraw konkursowych niezależnie od ich zajętego miejsca
VI.2. Wszystkie prace w trakcie konkursu oraz po konkursie nie mogą być udostępniane ani publikowane w innych mediach poza tymi, na które wyrazi zgodę organizator
Zapraszamy