Letnia Odsłona Monastico

Opublikowano: 21-07-2020

W sobotę 25 lipca w restauracji Monastico odbędzie się niepowtarzalna Letnia Odsłona Monastico. To niezwykła degustacja, podczas której na talerzach zagoszczą najświeższe produkty sezonowe w wyjątkowej kompozycji.

 Goście będą mogli skosztować aż 6 wyjątkowych dań przygotowanych przez skrupulatnego i niezwykle utalentowanego Szefa Kuchni Marcina Leszczyńskiego

To niezwykle energiczny mistrz sztuki kulinarnej, który gotując wykazuje się niezwykłą kreatywnością, ale nie zapomina o tradycji. Tworzenie nowych połączeń smakowych, eksperymentowanie jest dla niego pasją, a samo gotowanie traktuje jak sztukę.

Dzięki jego zamiłowaniu do gotowania, wieloletniemu doświadczeniu i umiejętnościom, zetkniecie się z nieszablonowymi połączeniami smakowymi!

 Dopełnieniem degustacji będzie odpowiednio dobrane wino, które zaserwuje zafascynowany światem win, profesjonalny sommelier – Mateusz Terlecki.

Oto menu Letniej Odsłony Monastico

∘ Pomidor „Bawole Serce”/ wędzony jesiotr/ liść i owoc porzeczki
   wino: GostArt Riesling
∘ Przepiórka/ jeżyna/ syrop z kwiatu czarnego bzu/ pączek ziemniaczany
   wino: Kuhling – Gillot  Spatburgunder
∘ Jabłko/ kalarepa/ nasturcja
   wino: Ciu Ciu Oris Falerio
∘ Troć wędrowna/ kurki/ bób/ wiśnie/ chrzan
   wino: Elena DOC Chardonnay
∘ Polędwica cielęca/ agrest/ seler/ bliny gryczane
   wino: Wzgórza Trzebnickie Cabernet Cortis / regent
∘ Miód lipowy/ jadalne kwiaty/ biszkopt/ malina
   wino: Slavena Ulena – Śliwka

Menu degustacyjne będzie serwowane Gościom restauracji w godzinach od 14 do 22.