Hotel Nobu w Polsce !
Opublikowano: 12-08-2020
To jest klasa!
W dniu 03 sierpnia otworzono pierwszy hotel słynącej z najwyższej jakości usług marki Nobu, założonej przez szefa kuchni Nobu Matsuhisę, aktora Roberta De Niro oraz producenta filmowego Meira Tepera.
Historia marki Nobu bierze swój początek jeszcze w latach osiemdziesiątych, kiedy Robert De Niro stał się regularnym gościem w restauracji prowadzonej przez szefa Nobu Matsuhisę. Aktor namówił go do otwarcia kolejnych lokali oraz hoteli i zaprezentowania wyjątkowych smaków kuchni Nobu oraz nieprzeciętnych usług hotelarskich aż w ponad 40 lokalizacjach na całym świecie.
Hotele tej marki nie stanowią sieci w tradycyjnym rozumieniu. Dzięki niestandardowemu podejściu do przyjmowania gości, nieprzeciętnej palecie smaków w restauracjach Nobu oraz wyjątkowym lokalizacjom są perełkami na mapach turystycznych i przyciągają turystów z całego świata. Od 17 lipca kolejna restauracja marki zagościła w Warszawie, a od dzisiaj odwiedzający stolicę mogą korzystać również z usług hotelu słynącego z japońskiej filozofii życia.
– Warszawa to jedno z najdynamiczniej rozwijających się miast w Europie w ostatnich latach, dlatego bardzo się cieszymy, że marka Nobu staje się częścią tego rynku. Nobu Hotel Warsaw idealnie wpasowuje się w tętniącą życiem dzielnicę, a Restauracja oraz Nobu Café już teraz są bardzo chętnie odwiedzane przez jej mieszkańców – mówi Anthony Campaniaris, Dyrektor Generalny Nobu w Polsce. – Wierzymy, że nasz hotel i restauracja staną się obowiązkowym punktem kulinarnym i turystycznym na mapie Warszawy i dzięki temu uatrakcyjnią swój pobyt w tym mieście i zachęcą innych turystów do przyjazdu.
Hotel Nobu Warsaw jest niestandardowy pod wieloma względami. Bez wątpienia należą do nich unikatowy design oraz śmiałe połączenie architektury różnych stylów i dekad. Hotel składa się z dwóch części i idealnie łączy nowoczesność z klasyką. Pierwsza część, znajdująca się w przedwojennym Hotelu Rialto, utrzymana jest w stylu Art Deco. O jej koncepcję zadbała pracownia De Novo. Druga część jest nowoczesna oraz nowatorska i stworzona została dzięki międzykontynentalnej współpracy polskiej firmy architektonicznej Medusa Group z kalifornijskim Studio PCH. Również pokoje hotelu urządzone są w różnych stylach, od klasycznego do nowoczesnego, przez co gość może wybrać ten, który najlepiej odpowiada jego gustowi i potrzebom. Design hotelu został wzbogacony o wyjątkowe, innowacyjne dzieła polskich twórców takich jak Anna Bimer, Piotr Uklański i Mikołaj Moskal.
W hotelu oprócz standardowych pokoi i apartamentów, znajduje się zajmująca 438 m² powierzchnia eventowa, która umożliwia organizację dużych konferencji, imprez oraz spotkań. Może ona zostać podzielona na dwa w pełni autonomiczne pomieszczenia (sala Sakura o powierzchni 266 m² oraz Hikari zajmująca 171 m²) oddzielone ruchomą, dźwiękoszczelną ścianą. Dodatkowo, goście mają możliwość skorzystania z mniejszych pomieszczeń do organizacji wydarzeń – wszystkie są wyposażone najnowocześniejsze udogodnienia, w tym Wi-Fi oraz sprzęt audiowizualny.
Zdowie i bezpieczeństwo gości oraz pracowników jest dla Nobu priorytetem. Dlatego pracownicy Nobu wykonują swoją pracę w sposób, który pozwolą na zminimalizowanie kontaktu pomiędzy nimi i gośćmi, zarówno w samym hotelu, jak i restauracji. Środki zapobiegawcze, które zostały przedsięwzięte to m. in. opcja spożywania w pokojach posiłków dostarczanych przez obsługę przed drzwi, jak również wprowadzenie limitu osób korzystających z restauracji oraz kawiarni, co umożliwia zachowanie bezpiecznych odległości pomiędzy gośćmi hotelowymi. Pokoje oraz części wspólne będą dezynfekowane po wymeldowaniu za pomocą światła UV, a goście będą mieli dostęp do jednorazowych rękawiczek oraz środków dezynfekujących rozmieszczonych na terenie hotelu. Każdy pracownik będzie nosił maskę i rękawiczki – będą one również dostępne dla gości. Wychodząc naprzeciw wciąż zmieniającej się sytuacji na świecie, polityka rezerwacji i rezygnacji z pobytu w hotelu będzie elastyczna, pozbawiona ryzyka oraz pozwalająca gościom na dokonywanie rezerwacji bez jakichkolwiek obaw.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ
Komentarz:
Podpis:
E-mail:
WYŚLIJ
Wyposażenie kuchni
Premiera nowego katalogu HENDI 2020 już wkrótce!
Urządzenia SAMMIC – 2 lata gwarancji !
#bądźbezpieczny i sprawdź naszą nową ofertę – HENDI
Nowy sklep stacjonarny HENDI otworzono w Katowicach !
Cena w dół – Umywalki bezdotykowe !
Niebawem
Poland 100 Best Restaurants Awards 2020 – zmiana terminu !
POLAGRA 2020 gotowa na nowe!
Archimagirus Tradycja & Nowoczesność -03-05.09
Polski FINE DINING kwitnie! Czas na Festiwal -26.08-13.09
Francja ponownie zawita do Polski- French Touch !
Chefs News
Each year on October 20th, Worldchefs celebrates International Chefs Day
ZNAMY PIERWSZE KRAJE WYBRANE DO FINAŁU BOCUSE D
Już od dziś startuje San Sebastian #GastronomikaLive – panele dyskusyjne online
Przeniesienie kontynentalnej selekcji Bocuse d’Or z powodu obecnej pandemii!
Olimpiada Kulinarna IKA, Stuttgart – 14-19.02.2020
Kalejdoskop
Hotelowe innowacje wywołane przez COVID-19 !
To jest nasz drób ! Wysoka jakość- europejska gwarancja !
Michelin – 120 lat historii słynnego czerwonego przewodnika !
Nawalne deszcze, a susza. Czy Polsce w dalszym ciągu zagraża susza?
Janusz Palikot otworzy 10 destylarni w całej Polsce Szuka wspólników przez Crowdway.pl
Hotele i restauracje
Restauracja Patio z Rzeszowa zwycięzcą Restaurant Week Polska
Hotel Nobu otworzono w Warszawie !
Heart by Amaro w Zakopanem już otwarte!
Jazz & Wine – cykl letnich koncertów połączonych z degustacją win
NOWE BISTRO TASTE! – w poznańskiej Concordii !
Nowości produktowe
SMARTCAP – to be superior !
Roślinny burger od Nestlé już dostępny w Polsce !
iVario Pro od Rational. Nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni.
Nałęczowianka w butelce wykonanej w 50% z tworzywa z recykling
Steak Advisors – ciekawa propozycja dla branży kulinarnej i nie tylko!
Wydarzyło się
Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE
Kampania Społeczna Biała Lilia – dbamy o wspólne bezpieczeństwo
Formularz i normy sanitarne przy wyjeździe do Hiszpanii !
NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE OGŁOSZONE!
30-lecie firmy Weindich!
Księga przepisów
Kurczak z bazylią po polsku
Rosół drobiowy w tylu azjatyckim z góralskim akcentem
Szkoły gastronomiczne
Szef Team Challenge” – nowe wyzwanie dla uczniów szkół gastronomicznych
Bachusowe Potyczki Kulinarne dla szkół – 26.03
Kuchnia Polska z Pomysłem – dla szkół 19.03 !
Projekt warsztatów kulinarnych dedykowany do Szkół Gastronomicznych
XXV Ogólnopolski Turniej na Najlpeszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik-Kucharz
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS