• filet z pangi czyścimy i kroimy na pół; doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny
• zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką
• seler kroimy w kostkę (1×1 cm), wrzucamy na gorącą oliwę na patelni i dusimy aż do zeszklenia
• dodajemy posiekany czosnek, posiekane orzechy, dolewamy wino; kiedy wino odparuje dodajemy śmietankę i świeżo tarty chrzan
• dusimy do miękkości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny
• przekładamy rybę do żaroodpornego naczynia, obkładamy gulaszem z selera i chrzanu
• przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut
• wyjmujemy rybę z piekarnika, przybieramy listkami natki i pokrojonymi w ćwiartki lub na pół pomidorkami koktajlowymi; podajemy w naczyniu żaroodpornym