• mięso czyścimy i marynujemy w czosnku i soli oraz pokruszonym kolorowym pieprzu
• smażymy na złoty kolor z każdej strony i dopiekamy w piekarniku (15 min/180 °C)
• rzodkiew obieramy i kroimy w długie słupki, gotujemy do miękkości w osłodzonej wodzie
• z żółtek, wina i masła ubijamy puszysty sos holenderski; nie wolno przerywać ubijania, bo sos się zwarzy!
• por kroimy na wąskie paseczki, wrzucamy na minutę do wrzątku
• ugotowane słupki rzodkwi układamy na talerzu i związujemy w wiązki paseczkami pora
• polewamy sosem holenderskim, zapiekamy w piekarniku na złoty kolor
• przygotowujemy sos musztardowy do polędwiczek: w rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, białe wino, słodką śmietankę i musztardę, na końcu natkę pietruszki
• na talerzu układamy polędwiczki pokrojone w poprzek na plastry, obok zapieczoną rzodkiew, całość polewamy sosem musztardowym