Mięsne szaleństwo w restauracji Fusion w hotelu Westin
Opublikowano: 24-02-2010

Warszawa, 23 lutego 2010 r. – Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadziła zupełnie nową i unikalną na rynku warszawskim ofertę – Meat@Fusion. Mięso z różnych stron świata, nieznane dotąd smaki i stacje gotowania na żywo.
W każdy wtorek, począwszy od 23 lutego, szef kuchni – Janusz Korzyński będzie serwował specjały dla miłośników mięsa. W ofercie znajdą się stacje tematyczne z mięsem w roli głównej:
- przekąski: mini szaszłyk z polędwiczki wieprzowej z bananem i bekonem, pesto z dzikiego czosnku, pieczona cielęcina, galaretka z pieczonych pomidorów i rozmarynu z musem mascarpone, carpaccio z polędwicy wołowej, marynowana rzepa i serek cytrynowy z różowym pieprzem i wasabi
- sałatki: sałatka z grilowanej wołowiny z sosem z kolendry i limonki, sałatka z pieczoną cielęciną, kurkami i zielonym groszkiem z sosem bazyliowym
- chirashi zushi: lekko opiekane plasterki wołowiny marynowane w sosie sojowym, wędzone plasterki jagnięciny z marynowanym imbirem i rzepą
- stacja z wokiem: plasterki kangura, mango, bazylia i sos ostrygowy
- zupy: Nikujaga – japońska zupa z wołowiną
- wok mongolski: antylopa, sarna, struś, wołowina argentyńska, cielęcina, polędwica wołowa itp.
Meat@ Fusion dostępne będzie w cenie 159 PLN od osoby i obejmuje: bufet, napoje bezalkoholowe, wybraną wódkę i piwo, wino białe i czerwone. Oferta dostępna jest w każdy wtorek od 18.00 do 22.30.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu
i Zachodu.