Finał Konkursu rozstrzygnięty! Poznajmy 12 Finalistów!

Opublikowano: 04-03-2010

Finał Konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent” 25 marca 2010 rozstrzygnięty!

Poznajmy 12 Finalistów!

Skład Jury akceptującego do Finału:

Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Konrad Birek, Katarzyna Michalak

image004.jpg

 image002.jpg

A oto finaliści:

• Tomasz Jeziorek – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie NAUCZYCIEL: BOGUMIŁA PODGÓRSKA

• Arkadiusz Wilamowski-
Restauracja Gęsi Puch w Łodzi SZEF REKOMENDUJĄCY:  MARIUSZ JASKÓLSKI

• Grzegorz Bucki –
Hotel Unicus w Krakowie –SZEF REKOMENDUJĄCY: RAFAŁ TARGOSZ

• Grzegorz Sawicki-
Hotel Delta Inn w Dzierżoniowie SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH SKWAREK

• Kamil Wierzbowski –
Restauracja KIKU w Warszawie SZEF REKOMENDUJĄCY: KIM  JONG MAN

• Hanna Strusińska – Restauracja TANGO w Płocku –
SZEF REKOMENDUJĄCY: CECYLIA POCIEJ

• Konrad Guza –
Hotel Środmiejski w Zielonej Górze – SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ BOBROWSKI

• Maciej Siąkowski-
Restauracja Revelo z Łodzi – SZEF REKOMENDUJĄCY: DARIUSZ KUŹNIAK

• Mariusz Banaśkiewicz –
Restauracja Oberża pod Czerwonym Wieprzem- SZEF REKOMENDUJĄCY – WOJCIECH PASIKOWSKI

• Rafał Woźniak-
Restauracja Jan- Art  Dom z Bełchatowa- SZEF REKOMENDUJĄCY: PRZEMYSŁAW  WIELOCH

• Piotr  Szulc –
Hotel Mercure Grand w Warszawie – SZEF REKOMENDUJĄCY: RENAN MINOCHE

• Daniel Makulski –
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie – SZEF REKOMENDUJĄCY – PAWEŁ RAK

 

SPONSORZY GŁÓWNI :

hortex-logo.png

logo_lazur_cmyk_v01.jpg

norweski_losos.jpg



24 marca o  godz. 17.00 odbędzie się spotkanie z uczestnikami na odprawie w Klubie Galop/Trylogia w Zielonce. Uczestniczą: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Katarzyna Michalak, Konrad Birek, Przedstawiciele Sponsorów, Fundacji KSK i MT Targi.

Godzina 19.00 wspólna, uroczysta kolacja. 

image006.jpg

Uczestnicy Konkursu zamieszkają w Hotelu „Trylogia” w Zielonce:

05-220 Zielonka

ul. Poniatowskiego 46 A

Tel. Biuro: 022 799 72 19

Tel. Sala Rycerska: 022 799 72 10

Fax. 022 786 49 61

e-mail:
biuro@klubgalop.pl

image009.jpg

Uczestnicy zamieszkają w pokojach dwuosobowych.

Prosimy o potwierdzenie chęci skorzystania z noclegów do dnia 15 marca 2010, na adres e-mail:
kma.michalak@gmail.com 

image007.jpg

25 marca 2010  o godz. 10.00 W Hali Targowej MT Targi  odbędzie  się rozpoczęcie konkursu „Kuinarny Talent”, który poprowadzą Joanna Jabłczyńska i Robert Sowa.

jablczynska.jpg           _mg_4633.jpg

Podczas Konkursu oceniać uczestników będzie Jury techniczne w składzie:

_mg_3179.jpg   Teo Vafidis

wojciech_amaro.jpg   Modest Amaro

g_lapanowski.jpg   Grzegorz  Łapanowski

joe.jpg   Józek Seleetso

Jury degustacyjne obradować będzie w składzie:

Maciej Nowak – Przewodniczący Jury

Ewa Wachowicz

Mariusz Pujszo


Przewodniczący Norweskiej Rady ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza

Nadzór nad Jury technicznym i degustacyjnym sprawował będzie Jerzy Pasikowski

logo_ksk.jpgc0009.jpg

Uroczyste ogłoszenie zwycięzcy Konkursu „Kulinarny Talent 2010” oraz wręczenie statuetek i dyplomów nastąpi w dniu 25 marca po zakończeniu Konkursu.

Laureaci i uczestnicy konkursu otrzymają cenne nagrody:

• Komplety ekskluzywnych naczyń do gotowania marki WELMAX

_mg_0290.jpg

• Telewizory LCD 22” ufundowane przez PRYMAT

cid_0__4ebbfc47dfde4e378f9e8a93df9386prymat.jpg

• Blendery marki Kenwood

image002.gif

• Laptopy ufundowane przez Hortex

lenovo3000-g550_1_resize.jpg

Expresy do kawy marki Nespresso

n_c110r_1_xl1.jpg

• Kosze upominkowe wódki Khortytsa

• Kosze upominkowe od Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR

• Zestawy kosmetyków marki Dermika

• Zestaw noży kucharskich ufundowany przez InterEuropol

Podczas Konkursu odbędą się pokazy kulinarne i degustacje:

–  Spółdzielnia Mleczarska Lazur – degustacja serów marki Lazur

–  Hortex– degustacja potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców

–  Wilbo – pokaz sushi

–  Wilbo i  InterEuropol – degustacja śledzi i pieczywa  pt. Fantazje śledziowe.

 – Prezentacja napoju energetycznego Run Cool + wiele niespodzianek

–  Nespresso – degustacja kawy

–  Ukraińska wódka Khortytsa –  (ew. pokaz barmański) połączony z degustacją  drinków.

–  Degustacja i prezentacja drinka smothie (truskawki i ananas Hortex zmiksowane w mixerze smothie marki Kenwood)

kenwood.jpg

Wszyscy uczestnicy i oba Jury wystąpią w autorskich strojach konkursowych zaprojektowanych i przygotowanych przez firmę TEDMAR.