Finał Konkursu rozstrzygnięty! Poznajmy 12 Finalistów!
Opublikowano: 04-03-2010

Finał Konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent” 25 marca 2010 rozstrzygnięty!
Poznajmy 12 Finalistów!
Skład Jury akceptującego do Finału:
Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Konrad Birek, Katarzyna Michalak
A oto finaliści:
• Tomasz Jeziorek – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie NAUCZYCIEL: BOGUMIŁA PODGÓRSKA
• Arkadiusz Wilamowski- Restauracja Gęsi Puch w Łodzi – SZEF REKOMENDUJĄCY: MARIUSZ JASKÓLSKI
• Grzegorz Bucki – Hotel Unicus w Krakowie –SZEF REKOMENDUJĄCY: RAFAŁ TARGOSZ
• Grzegorz Sawicki- Hotel Delta Inn w Dzierżoniowie – SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH SKWAREK
• Kamil Wierzbowski – Restauracja KIKU w Warszawie– SZEF REKOMENDUJĄCY: KIM JONG MAN
• Hanna Strusińska – Restauracja TANGO w Płocku – SZEF REKOMENDUJĄCY: CECYLIA POCIEJ
• Konrad Guza – Hotel Środmiejski w Zielonej Górze – SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ BOBROWSKI
• Maciej Siąkowski-Restauracja Revelo z Łodzi – SZEF REKOMENDUJĄCY: DARIUSZ KUŹNIAK
• Mariusz Banaśkiewicz – Restauracja Oberża pod Czerwonym Wieprzem- SZEF REKOMENDUJĄCY – WOJCIECH PASIKOWSKI
• Rafał Woźniak- Restauracja Jan- Art Dom z Bełchatowa- SZEF REKOMENDUJĄCY: PRZEMYSŁAW WIELOCH
• Piotr Szulc –Hotel Mercure Grand w Warszawie – SZEF REKOMENDUJĄCY: RENAN MINOCHE
• Daniel Makulski –Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie – SZEF REKOMENDUJĄCY – PAWEŁ RAK
SPONSORZY GŁÓWNI :
24 marca o godz. 17.00 odbędzie się spotkanie z uczestnikami na odprawie w Klubie Galop/Trylogia w Zielonce. Uczestniczą: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Katarzyna Michalak, Konrad Birek, Przedstawiciele Sponsorów, Fundacji KSK i MT Targi.
Godzina 19.00 wspólna, uroczysta kolacja.
Uczestnicy Konkursu zamieszkają w Hotelu „Trylogia” w Zielonce:
05-220 Zielonka
ul. Poniatowskiego 46 A
Tel. Biuro: 022 799 72 19
Tel. Sala Rycerska: 022 799 72 10
Fax. 022 786 49 61
e-mail:biuro@klubgalop.pl
Uczestnicy zamieszkają w pokojach dwuosobowych.
Prosimy o potwierdzenie chęci skorzystania z noclegów do dnia 15 marca 2010, na adres e-mail:kma.michalak@gmail.com
25 marca 2010 o godz. 10.00 W Hali Targowej MT Targi odbędzie się rozpoczęcie konkursu „Kuinarny Talent”, który poprowadzą Joanna Jabłczyńska i Robert Sowa.
Podczas Konkursu oceniać uczestników będzie Jury techniczne w składzie:
Teo Vafidis
Modest Amaro
Grzegorz Łapanowski
Józek Seleetso
Jury degustacyjne obradować będzie w składzie:
Maciej Nowak – Przewodniczący Jury
Ewa Wachowicz
Mariusz Pujszo
Przewodniczący Norweskiej Rady ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza
Nadzór nad Jury technicznym i degustacyjnym sprawował będzie Jerzy Pasikowski.
Uroczyste ogłoszenie zwycięzcy Konkursu „Kulinarny Talent 2010” oraz wręczenie statuetek i dyplomów nastąpi w dniu 25 marca po zakończeniu Konkursu.
Laureaci i uczestnicy konkursu otrzymają cenne nagrody:
• Komplety ekskluzywnych naczyń do gotowania marki WELMAX
• Telewizory LCD 22” ufundowane przez PRYMAT
• Blendery marki Kenwood
• Laptopy ufundowane przez Hortex
Expresy do kawy marki Nespresso
• Kosze upominkowe wódki Khortytsa
• Kosze upominkowe od Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR
• Zestawy kosmetyków marki Dermika
• Zestaw noży kucharskich ufundowany przez InterEuropol
Podczas Konkursu odbędą się pokazy kulinarne i degustacje:
– Spółdzielnia Mleczarska Lazur – degustacja serów marki Lazur
– Hortex– degustacja potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców
– Wilbo – pokaz sushi
– Wilbo i InterEuropol – degustacja śledzi i pieczywa pt. Fantazje śledziowe.
– Prezentacja napoju energetycznego Run Cool + wiele niespodzianek
– Nespresso – degustacja kawy
– Ukraińska wódka Khortytsa – (ew. pokaz barmański) połączony z degustacją drinków.
– Degustacja i prezentacja drinka smothie (truskawki i ananas Hortex zmiksowane w mixerze smothie marki Kenwood)
Wszyscy uczestnicy i oba Jury wystąpią w autorskich strojach konkursowych zaprojektowanych i przygotowanych przez firmę TEDMAR.