Europain-Sucre et Chocolat 2010

Opublikowano: 05-03-2010

logo_europain2.jpg

6 marca w Paryżu rusza kolejna edycja międzynarodowych targów Europain-Sucre et Chocolat 2010. To znane i prestiżowe wydarzenie zostało zapoczątkowane w 1967 i odbywa się co dwa lata w centrum wystawienniczym Paris-Nord Villepinte.

baguette.jpg

Tegoroczna edycja targów zgromadzi na powierzchni 80,000m² 642 wystawców z sektora piekarskiego, cukierniczego i lodziarskiego. Obecni będą również producenci czekolady oraz przedstawiciele szkół gastronomicznych. croissant.jpg

W zeszłym roku targi odwiedziło 86 tys. uczestników. 36% z nich pochodziło z zagranicy z 133 różnych państw.

Ta wystawa o międzynarodowym zasięgu stanowi doskonałą okazję do nawiązania cennych kontaktów handlowych, zapoznania się z najnowszymi trendami, produktami i sprzętem gastronomicznym oraz zasięgnięcia opinii w kwestii nowych rozwiązań i technik produkcji.

Targi będą trwały 5 dni: od 6 marca do 10 marca i będą otwarte w godzinach 9:30 do 18:30.

buleczki.jpg

W programie zaplanowano liczne pokazy i prezentacje oraz rozegranie konkursu Bakery Masters, w którym weźmie udział również nasz rodak Wiesław Kucia.

Więcej o targach i konkursie:

cp1_mdb_print_gb.pdf Bakery Masters

www.europain.com

masters_boulangerie.jpg logo_europain2.jpg

********

The international Europain show, which started life in 1967, takes place every two years at the Paris-Nord Villepinte exhibition centre.

The last edition welcomed over 86,000 visitors – 36% of whom were foreign – from 133 countries.

The 2010 edition will have 642 exhibitors on an area of 80,000m² with seven sectors:

– craft bakery

– industrial bakery

– craft and industrial pastry-making

– Intersuc, sugar and chocolate

– ice cream

– shops

– school street