Uwaga! Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – lista uczestników i program
Opublikowano: 06-04-2010


Lista uczestników zakwalifikowanych do II edycji
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego ”KUCHNIA POLSKA WCZORAJ I DZIŚ”
Pułtusk – 29 maja 2010 roku
28 maja 2010 roku – piątek
od godz.12:00 – zakwaterowanie uczestników Konkursu Kulinarnego w Hotel – Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11
godz.18:00 – odprawa sędziów i ekip biorących udział w Konkursie – Komnata Zamkowa "Koncertowa"
– omówienie regulaminu
– losowanie numerów startowych
godz.19:00 – wydawanie towaru (filet z lina + perliczka) – ekipom biorących udział w Konkursie
godz.20:00 do 24:00 – kolacja w "Tawernie" nad brzegiem Narwii
29 maja 2010 roku – sobota
godz.06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"
godz.07:30 – przywitanie przez organizatorów
– przedstawienie składu sędziowskiego
– przedstawienie startujących ekip
godz.07:45 – wejście na stanowisko I ekipy kucharskiej Uczniów Szkół Gastronomicznych
godz.08:00 do 13:30 – KONKURS KULINARNY W KATEGORII UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
godz.11:45 – przywitanie przez organizatorów
– przedstawienie składu sędziowskiego
– przedstawienie startujących ekip
godz.12:00 – wejście na stanowisko I ekipy kucharskiej Profesjonalistów
godz.12:15 do 18:15 – KONKURS KULINARNY W KATEGORII PROFESJONALIŚCI
godz.19:30 – Gala Diner
– ogłoszenie wyników konkursów w kategorii Profesjonalistów i Uczniów Szkół Gastronomicznych
– zabawa do białego rana
30 maja 2010 roku – niedziela
godz.06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"
do godz.12:00 – wymeldowanie z Hotelu
– wyjazd ekip i gości
Rezerwacja noclegu ze śniadaniem w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 28 – 30 maja 2010 roku po preferencyjnych cenach na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. (023) 692 90 00
fax (023) 692 05 24
e-mail: info@dompolonii.pultusk.pl
www.dompolonii.pultusk.pl


Konkurs nominowany do jubileuszowego
X Kulinarnego Pucharu Polski
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel *** – Zamek w Pułtusku
Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii z Szefem Kuchni Krzysztofem Sutkowskim.
Wsparcie merytoryczne nad Konkursem objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorem Głównym Konkursu jest Firma Lazur
ZAPROSZENIE DO KONKURSU
Konkurs odbędzie się 29 maja 2010 roku na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii
w kategoriach :
KUCHARZE PROFESJONALNI
UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Przedmiotem Konkursu jest :
PRZEKĄSKA ZIMNA LUB CIEPŁA
RYBA LIN ( FILET ) FIRMY „LIMITO”
DOWOLNY SER PLEŚNIOWY FIRMY „LAZUR”
DANIE GŁÓWNE
PIERŚ Z PERLICZKI FIRMY "JANEX"
ŚWIEŻE BIAŁE SZPARAGI
MIÓD PITNY
Regulamin Konkursu
regulamin-profesjonaliści.doc
Arkusz zgłoszeniowy
W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@op.pl lub szczygielski.piotr@interia.pl
Sponsorzy :