Szynka suszona z pieczoną papryka i mozarellą z sosem balsamico-malinowym

Opublikowano: 20-04-2010

szynka_suszona.jpg

Składniki:

Szynka suszona, kolorowe papryki, mozarella, mix sałat, balsamico, maliny, oliwa, oregano, czosnek, sól, pieprz

Przepis:

Papryki pieczemy z dodatkiem oliwy, gdy lekko się zarumienią przekładamy do naczynia zakrywając folią. W ten sposób możemy obrać paprykę ze skórki. Obraną paprykę marynujemy w oliwie z czosnkiem, oregano, solą i pieprzem.Na foli spożywczej rozkładamy plastry szynki na której układamy na przemian papryki i plastry mozarelli tworząc torcik. Zwiniętą roladkę odkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Balsamico redukujemy z dodatkiem malin po osiągnięciu porządanej konsystencji przecedzamy przez drobne sito. Roladkę kroimy w plastry. Podajemy z mixem sałat z oliwą oraz redukcją balsamiczno-malinową.

Autor przepisu: Łukasz Fulara