II FESTIWAL ZNANYCH I NOWYCH MAREK w tonacji śródziemnomorskiej

Opublikowano: 21-04-2010

wilbopesca002.jpg



Firma WILBO S.A. ORAZ HOTEL „ŁYSOGÓRY” W KIELCACH zapraszają na „II FESTIWAL ZNANYCH I NOWYCH MAREK”, który odbędzie się 27.04.2010r.




W programie przewidziano
:

13.00-16.00 Pokazy:

 

  •  Prezentacje firm
  • Szkolenie z zakresu serwowania wina hiszpańskiego do ryb i owoców morza, przeprowadzone przez przedstawiciela producenta wina 
  • Szkolenie z zakresu serwowania ryb i owoców morza
  • Live cooking w wykonaniu szefów kuchni i gwiazd z książki „Gotuj z gwiazdami” (m.in. Jacek Szczepański, Andrzej Bryk, Sylwester Lis, Paweł Twerjanowicz)

16.00 – 17.00

  • Lunch oraz prezentacja i degustacja deserów

20.00 – 3.00

  •     Uroczysty bankiet i VIP Party (przewidziane ok. 500 osób)
  •      Pokaz stołów kuchni regionalnej
  •      Pokaz mody
  •      Skiba Show
Goście zaproszeni to szefowie kuchni z hoteli 3, 4-gwiazdkowych, z województwa: świętokrzyskiego, pomorskiego, małopolskiego, mazowieckiego i śląskiego. Zaproszonymi gośćmi są również dyrektorzy hoteli, przedstawiciele sieci handlowych, ludzie biznesu oraz świata kultury.

*Koszt uczestnictwa w Festiwalu-120zł za nocleg (oferta specjalna ) w pokoju jednoosobowym

* Koszt uczestnictwa w Festiwalu-100zł za nocleg (oferta specjalna) w pokoju dwuosobowy

terazp003.jpg

ZAPRASZAMY!!!

Firma Wilbo S.A.,Tadeusz Dobrowolski Tel. 602-441-022



Sponsor główny:

neptunamica006.jpg



Patronat medialny:

zdrowa_szkola_patroni008.jpg

Internetowy patronat medialny:

zdrowa_szkola_patroni010.jpg



Partnerzy:

sponsors008.jpg

logo_unibake.jpg         commercio_logo.jpg

SZANOWNI PAŃSTWO,

commercio003.jpgZ wielką przyjemnością przedstawiamy państwu ofertę firmy COMMERCIO POLSKA   Sp. z o.o.

Jesteśmy firmą zajmującą się dystrybucją kaw segmentu Premium i Super Premium oraz urządzeń gastronomicznych. Podstawy sukcesu naszej firmy tworzą ludzie, dlatego zatrudniamy i współpracujemy tylko z wysokiej klasy specjalistami w swoich dziedzinach.

Połączenie jakości ziarna, tradycyjnej włoskiej kawy, wiedzy i technologii daje ESPRESSO 0039 za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat, który został doceniony na całym świecie. Mamy nadzieje, że znajdzie teraz uznanie i zwolenników wśród Państwa.

W trosce o naszych klientów, by w pełni realizować ich oczekiwania, nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi dostawcami sprzętu do kawy. Jesteśmy dystrybutorem włoskich ekspresów marki Bezzera. commercio023.jpg

 

COMMERCIO Polska to firma zatrudniająca osoby, dla których kawa to nie tylko praca lecz również sposób na Życie. Skupiamy w sobie profesjonalne podejście połączone z niebywałą sympatią do czarnego napoju.

Dzielimy się nią i jednocześnie inspirujemy innych. Współpracujemy z najlepszymi baristami w Polsce, firmą Colours of Coffee, która jest członkiem SCAE (Speciality Coffee Assosiation of Europe – Europejskie Stowarzyszenie Kawy Najwyższej Jakości) co zobowiązuje ich do szerzenia kultury kawowej. Razem z  colours of coffee pragniemy zapewnić Państwu podczas biznesowego spotkania, konferencji czy też imprezy firmowej, nie tylko najwyższej jakości kawę, ale również profesjonalną obsługę oraz szereg interesujących ciekawostek, o których szerzej piszemy w dalszej części oferty.


OBSŁUGA – JAK TO WYGLĄDA?

commercio024.jpg commercio025.jpg

Jak wiadomo, głównym czynnikiem oceny kawy jest jej smak. Może ona jednak zostać równocześnie podana w bardzo atrakcyjny sposób.

Dlatego właśnie każda z kaw przygotowywana jest przez baristę techniką latte art co zdecydowanie uatrakcyjnia podawane napoje. Wzory serca, rozety czy gwiazdy to tylko jedne z nielicznych, które pojawią się na powierzchni kawy. Bardziej skomplikowane wzory przedstawiające np. „misia”, „łabędzia”, „kowboja” oraz inne tworzone przy użyciu sosów czy posypek z pewnością umilą całą imprezę.

Oprócz dbałości o atrakcyjny wygląd serwowanych kaw, przede wszystkim dbamy o ich smak oraz najwyższą jakość. Duże natężenie ruchu nie jest więc w stanie wpłynąć negatywnie na serwowane napoje. Oprócz kaw na bazie espresso, serwujemy również bogatą w smaku kawę przelewową, która jest świetnym zamiennikiem dla wszystkim znanej lecz nie zawsze dobrze przygotowanej i smacznej „czarnej kawy”. Podczas pracy barista dzieli się doświadczeniem oraz wskazówkami dotyczącymi aspektów związanych z kawą. W wolnych chwilach „wprowadza” gości za bar by sami spróbowali swoich sił w przygotowaniu unikalnego wzoru czy dobrego espresso.


KAWA

Włosi są znani na całym świecie dzięki szczególnej opiece jaką roztaczanej nad przygotowaniem żywności: jest to ich dobro kulturowe oraz mentalność, która sprawia, że stwarzają jedne z najlepszych tradycji żywności na świecie. To naturalny dar kontynuowania witalizacyjnych badań oraz tworzenie nowych produktów. Po pozytywnym wpływie jakie włoskie espresso wywarło na całym świecie, Espresso 0039 zamierza stworzyć niepowtarzalny smak międzynarodowej mieszanki kawy, która wszędzie na świecie zaspokaja najbardziej wymagające gusta. 0039 chce mieć bezpośredni kontakt pomiędzy prawdziwym włoskim espresso, a konsumentami w różnych krajach na świecie. Mamy nadzieję, że przyłączycie się Państwo do nas szybko: będziemy szczęśliwi mogąc zaoferować Państwu najlepsze Espresso jakie kiedykolwiek Państwo próbowali!

 

commercio005.jpgEspresso 0039 jest firmą dysponującą pełną i szczegółową wiedzą na temat produkcji kawy oraz stosująca ujednolicenie tradycji i innowacji, aby zagwarantować najwyższą jakość produktu jak również pełnej satysfakcji u swoich klientów. Wybór kawy do użycia w mieszankach pochodzi z lat doświadczeń w paleniu kawy. Z jednej odmiany kawy nikt nie jest w stanie stworzyć dobrego włoskiego espresso, z typowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Nasza kawa pochodzi z wyboru różnych odmian i studiowania wyników testów przeprowadzonych przy ekstrakcji. Przez mieszanie różnych gatunków kawy pochodzących z różnych obszarów otrzymujemy bogaty i wyważony  smak kawy, która nadaje się do wszystkich zastosowań i urządzeń.

Najczęściej stosowaną kawą na tego typu imprezach do espresso jest kawa PRESTIGE  100% wysokiej jakości ziarna kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Jest bardzo aromatyczną mieszanką, wydzielającą słodki, delikatny i przyjemny aromat.

Rezultatem jest słodka i kremowa kawa, o charakterystycznym, rozwojowym młodym smaku.

Natomiast do napojów mlecznych dajemy kawę SUPREME, idealne połączenie dla koneserów i smakoszy składające się prawie wyłącznie z umytych ziaren kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Aromat, struktura dają idealnie wyważone połączenie.


commercio007.jpg

BARISTAS – Profesjonalną obsługę na ekspresach kolbowych zapewniają:

commercio009.jpgMARCIN MICHALIK – „swoją pasję do kawy rozpoczął od startu w IV mistrzostwach Polski Baristów w 2004 roku, jest utytułowanym baristą mocno zaangażowanym w szerzenie kultury kawowej w Polsce; sędzią ogólnopolskich zawodów baristów, jego specjalnością jest sztuka latte art oraz łączenie kawy z dobrym alkoholem; jako trener baristów pracuje już od czterech lat a jego osiągnięcia trenerskie to między innymi vice Mistrz Polski Latte Art 2009 oraz vice Mistrz Polski Coffee In Good Spirit 2009; członek SCAE – Speciality Coffee Assn. of Europe” ?Dwukrotny VICE MISTRZ POLSKI BARISTOW 2007 (nagroda dodatkowa za najbardziej oryginalnego drinka dowolnego) oraz 2008?VICE MISTRZ POLSKI LATTE ART 2008. ?Finalista (szóste miejsce na świecie) World Coffee In Good Spirit na Wonderful Coffee 2008 w Kopenhadze

commercio010.jpgŁUKASZ JURA– Od kilku lat związany z kawą, barista pasjonujący się zarówno paleniem kawy oraz komponowaniem mieszanek, przygotowywał finalistów czeskich mistrzostw baristów 2008; trener w norweskiej sieci kawiarni Stockfleths; uczestnik międzynarodowych warsztatów NORDIC ROASTER 2008; w 2009 roku został oficjalnym członkiem norweskiej drużyny narodowej baristów i wspólnie wywalczył vice mistrzostwo Norwegii na Nornic Barista Cup 2009; członek SCAE – Speciality Coffee Assn. of Europe”. MISTRZ POLSKI BARISTA 2007, ?10 MIEJSCE MISTRZOSTWA ŚWIATA BARISTOW 2007 (najwyższe miejsce zajęte przez polskiego zawodnika) ?Mistrz Norwegii Latte Art 2009, Mistrz Świata Aeropress 2009



Rodzaje kaw:




PRESTIGE

commercio011.jpg

100% wysokiej jakości ziarna kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Jest bardzo aromatyczną mieszanką, wydzielającą słodki, delikatny i przyjemny aromat. Rezultatem jest słodka i kremowa kawa, o charakterystycznym, rozwojowym młodym smaku.


SUPREME

commercio015.jpg

Idealne połączenie dla koneserów i smakoszy składające się prawie wyłącznie z umytych ziaren kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Aromat, struktura dają idealnie wyważone połączenie dla prawdziwego włoskiego espresso.


SPECIAL

commercio013.jpg

Dzięki wysokiemu procentowi Arabica z Ameryki Środkowej i Południowej oraz niewielkiemu odsetkowi wybranych ziaren Robusta. Jest dobrze wyważoną mieszanką aromatycznego smaku. Nadaje się do wszystkiego i zawsze, idealny dla wszystkich przepisów opartych na mleku.



100% KAWY ARABIKA W PUSZCE 3 kg

commercio017.jpg

100% wysokiej jakości ziarna kawy Arabica z Ameryki Środkowej. Jest bardzo aromatyczną mieszanką, wydzielającą słodki, delikatny i przyjemny aromat. Rezultatem jest słodka i kremowa kawa, o charakterystycznym, czekoladowo owocowym smaku


"Kawa jest złotem prostego człowieka i – jak każde złoto – obdarza wszystkich poczuciem luksusu i szlachetności.”

(Abd-Al.-Kadir)

commercio027.jpg

commercio028.jpg

SZKOŁA BARISTÓW

  commercio019.jpg



WWW.COLOURSOFCOFFEE.PL