Bella Italia czyli kulinarna podróż do Włoch
Opublikowano: 25-04-2010


Na zaproszenie tamtejszego szefa kuchni, Tomasza Boruckiego, w kolacji uczestniczyła reprezentacja Fundacji Klubu Szefów Kuchni w składzie: Robert Sowa, Dariusz Struciński, Giancarlo Russo i Konrad Birek.
W menu znalazły się m.in.:
– oryginalne antipasti
– krojona szynka parmeńska
– włoskie wędliny i oryginalne sery
– lekkie sałatki z owocami morza
– mięsa i świeże ryby z grilla z aromatycznymi oliwami i ziołami
– makarony „domowej roboty” z sosami ziołowymi
– aromatyczne włoskie pieczywo
– tradycyjne desery
Podczas kolacji wśród gości rozlosowano wiele atrakcyjnych nagród. Były to m.in.: vouchery do jednej z hotelowych restauracji oraz książki Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego” z dedykacją i autografem autora.
Podczas zwiedzania restauracji orientalnej „InAzja” panowie zostali zaproszeni na wspaniałą ucztę i z zachwytem delektowali się przygotowanymi daniami. Wszystkie orientalne przysmaki smakowały naprawdę wybornie, bo wszyscy szefowie pozostawili puste półmiski i talerze.




