Konferencja „Praktyczna gastronomia w nowoczesnej szkole zawodowej”
Opublikowano: 24-05-2010

"Praktyczna gastronomia w nowoczesnej szkole zawodowej" to próba wypracowania modelu nauczania gastronomicznych przedmiotów zawodowych przez przedstawicieli najlepszych małopolskich restauracji wespół z dydaktykami na co dzień kształtującymi umiejętności i wiedzę przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.
Czy nam się uda wypracować nowoczesny schemat szkolnictwa zawodowego, w którym pracodawca i dydaktyk wzajemnie będą się uzupełniać i dążyć do celu, którym jest jakość i efektywność w edukacji, okaże się 14 czerwca 2010 r.
Wszystkie informacje dotyczące konferencji można odnaleźć na stronie internetowej www.zsgnr2-krakow.pl.
EDUKACJA TO NASZA WSPÓLNA MISJA.
PROGRAM KONFERENCJI
PRAKTYCZNA GASTRONOMIA W NOWOCZESNEJ SZKOLE ZAWODOWEJ
Kraków 14 czerwca 2010 r. godz. 9.50 – 14.30
Hotel Park Inn Kraków, ul. Monte Cassino 2
09:50 – 10:10 Rejestracja Uczestników
10:10 – 10.20 OFICJALNE OTWARCIE KONFERENCJI
Henryk Hołysz, Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
Elżbieta Lęcznarowicz, Z-ca Prezydenta Miasta Krakowa
10:20 – 12:00 Część I: Umiejętności zawodowe kluczem do sukcesu w gastronomii Oferta gastronomicznych szkół w konfrontacji z oczekiwaniami pracodawców
Władysława Maria Francuz
Dyrektor, adiunkt CPiP Politechniki Krakowskiej
Maria Krysakowska Starszy Wizytator , Małopolskie Kuratorium Oświaty
Katarzyna Tulkis
Koordynator, Zespół Projektów Staży Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Narodowa Agencja Programu "Uczenie się przez całe życie" Program Leonardo da Vinci
Arkadiusz Ślusarenko
Szef Kuchni Hotelu Park Inn
Zbigniew Kurleto
Klub Szefów Kuchni
Maria Bobek
Z-ca Kierownika Warsztatu Szkolnego Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
12:00 – 12:20 Przerwa / projekcja filmu „Czasy na Eurasy”
12:20 – 14:30 Część II: Działania wspierające gastronomiczne szkolnictwo zawodowe w Małopolsce
Plany Rozwoju Szkolnictwa Zawodowego w Małopolsce
Dariusz Styrna, Dyrektor Biura Kształcenia Zawodowego
Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego
Możliwości wsparcia szkolnictwa zawodowego w Małopolsce
Katarzyna Antończak Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie
Możliwości z jakich mogą skorzystać placówki kształcenia zawodowego Katarzyna Tulkis , Koordynator, Zespół Projektów Staży Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
Narodowa Agencja Programu "Uczenie się przez całe życie" Program Leonardo da Vinci
Prezentacja projektów wspierających młodzież w nowoczesnej szkole gastronomicznej
Henryk Hołysz, Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
14.30 Zakończenie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego