Theofilos Vafidis zasiadł w Jury iTQi
Opublikowano: 26-05-2010

Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości (iTQi) jest wiodącą niezależną organizacją opierającą się na Szefach Kuchni i Sommelierach, której celem jest kosztowanie, nagradzanie oraz promowanie doskonale smakujących potraw oraz napojów przeznaczonych dla konsumentów.
Produkty poddawane są ślepym testom oceniającym wyłącznie ich właściwości (bez porównań) z naciskiem na intensywność przyjemności smakowej.
Kryteria organoleptyczne są punktowane (pierwsze wrażenie, wygląd, aromat, tekstura, smak oraz wtórne wrażenia węchowe) oraz komentowane przez każdego członka jury.
RAPORTY OCENIAJĄCE: Wyniki są udostępniane i zawierają wykres analizy sensorycznej oraz uwagi jury z sugestiami dotyczącymi poprawy produktu.
Superior Taste Award jest przyznawana produktom, które spełniły lub okazały się lepsze od oczekiwań jury w dziedzinie jakości smaku, co gwarantuje im uznanie środowiska.
Produkty, które uzyskały wynik wyższy niż 70% podczas prób otrzymują Superior Taste Award.
Podczas dorocznej prestiżowej Ceremonii Wręczania Nagród, w której uczestniczą producenci, sędziowie oraz przedstawiciele międzynarodowej prasy, nagrodzeni są honorowani za doskonałość ich produktów.