Kulinarna Wirtuozeria w Hotelu Królewskim
Opublikowano: 05-06-2010

W dniu 3 maja 2010 r. w Gdańsku, w Hotelu Królewskim odbyły się widowiskowe pokazy mistrzów kulinarnych.
Wojtek Harapkiewicz przeprowadził pokaz obsługi pakowarki próżniowej firmy RM-GASTRO, oraz pieca konwekcyjno-parowego firmy RETIGO BLU VISION.
Ponadto odbyły się pokazy koktajlów firmy MONIN i VITA-MIX.
Wszystkie potrawy i napoje trafiały do degustacji.
Jedną z atrakcji spotkania był pokaz CARWINGU przygotowany przez Krzysztofa Wierzbę, który w owocach i warzywach wyrzeźbił wymyślne wzory, kwiaty, łabędzie…..
W czasie pokazu goście korzystali z obiadu w formie bufetu szwedzkiego sponsorowanego przez Hotel Królewski.
Organizator: Wojciech Harapkiewicz, Hotel Królewski.
Patronat:
Euro-Toques Polska
SPKiC Region Pomorski
Carving Team Poland
Foto: Tomasz Zajkowski
Relacja:Marzenna Konkolewska