Pieczony filet z łososia – LIMITO
Opublikowano: 14-06-2010
Składniki:
1 filet z łososia norweskiego trym C (LIMITO)
marynata:
200 ml oleju
2 ząbki czosnku
zioła (bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek, natka pietruszki)
sól
przyprawy (pieprz czarny, pieprz biały, pieprz cytrynowy)
papryka słodka w proszku
Filet z łososia umieścić w marynacie na minimum 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Polędwicę skropić sokiem z cytryny i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lekko posmarowanym oliwą z oliwek. Piec przez około 25-35 minut, aż wierzch się zarumieni. W razie potrzeby czas przedłużyć.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i grillowanymi warzywami.
Autorem przepisu jest:
Rafał Targosz
Ambasador Kulinarny marki LIMITO
Szef Kuchni Hotelu UNICUS w Krakowie