Pieczony filet z łososia – LIMITO

Opublikowano: 14-06-2010

1782.jpgSkładniki:

1 filet z łososia norweskiego trym C (LIMITO)

marynata:

200 ml oleju

2 ząbki czosnku

zioła (bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek, natka pietruszki)

sól

przyprawy (pieprz czarny, pieprz biały, pieprz cytrynowy)

papryka słodka w proszku

Filet z łososia umieścić w marynacie na minimum 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Polędwicę skropić sokiem z cytryny i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lekko posmarowanym oliwą z oliwek. Piec przez około 25-35 minut, aż wierzch się zarumieni. W razie potrzeby czas przedłużyć.

Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i grillowanymi warzywami.

Autorem przepisu jest:

Rafał Targosz

Ambasador Kulinarny marki LIMITO

Szef Kuchni Hotelu UNICUS w Krakowie