Orientalne rybobranie

Opublikowano: 15-06-2010

Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji  The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw .

theoriental2.jpgW restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.

Już od dziś do końca lipca menu restauracji The Oriental wzbogaci się o wyjątkowe rybne smaki. Ryba tropikalna Lucjan oraz sola, uważana za najwykwintniejszą rybę świata, to tylko niektóre z rarytasów przygotowanych przez Szefa Kuchni restauracji.



Oto kilka dań które znajdą się w karcie restauracji:

•    Grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią;

•    Ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro;

•    Sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.

theoriental1.jpgZnakomity i niepowtarzalny smak potraw podkreślą starannie wyselekcjonowane wina.

       

Rezerwacji dokonać można pod numerem 22450 6705. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy. 

sheraton.jpg   theoriental.jpg