Bruce Willis w warszawskiej restauracji Moonsfera

Opublikowano: 24-06-2010

przerobka-dsc_0406.jpg 

We wtorkowy wieczór w warszawskiej restauracji Moonsfera odbyła się niecodzienna impreza promocyjna firmy Sobieski Sp z o.o., która z całą pewnością zapadnie w pamięci wszystkich Gości  uczestniczących w wydarzeniu. Event zaszczycił swoją obecnością Bruce Willis  – jedna z największych legend i gwiazd Hollywoodu. Od wielu lat promuje on swoim wizerunkiem  wódkę Sobieski.  Moonfera znajdująca się w budynku Centrum Olimpijskiego znana jest jako częste miejsce spotkań celebrytów, jednakże obecność  Bruca Willisa z pewnością przyćmiła rangę wszystkich dotychczasowych wydarzeń.

przerobka-dsc_0387.jpg przerobka-dsc_0423.jpg

Jak na wielką gwiazdę przystało przed Centrum Olimpijskim Bruca powitał uroczyście Król Jan III Sobieski wraz z Królową, którzy wręczyli mu „pamiątkowy upominek”.

przerobka-dsc_0416.jpg

Nadszedł zatem czas by w wyjątkowej scenerii udać się szklaną windą na ostatnie piętro budynku, czyli do restauracji Moonsfera, w której z napięciem pozostała część gości oczekiwała wielkiego Bruca.  O podniebienie kulinarne gwiazdy zatroszczył się osobiście szef kuchni i właściciel Moonsfery Jarosław Uściński. Przygotował na tę okazję krewetki tygrysie w czosnku i brandy, podane z dzikim ryżem, sałatką z rukoli i suszonych pomidorów oraz stek z polędwicy wołowej opiekany na zasmażanych ziemniakach z selerem naciowym i kapustą włoską z sosem, ze smardzami, pieprzem oraz kwiatem brokuła w serze Morbier.

Mimika twarzy Bruca mówiła sama za siebie – dania były wyśmienite. 

Jest to dla nas ogromny zaszczyt gościć w Moonsferze jednego z najbardziej znanych aktorów świata, prawdziwą legendę amerykańskiego kina. Dla mnie osobiście jest to także wielkie wyzwanie kulinarne, przygotować i odpowiednio skomponować potrawy, które w pełni zadowolą Bruca." – powiedział Jarosław Uściński.

Nie obyło się także bez licznych toastów naturalnie z kieliszkiem Sobieskiego.

przerobka-dsc_0440.jpg przerobka-dsc_0442.jpg

Prawdziwy kunszt sprawności przygotowania drinków zaprezentowały zespoły flair. Ci najlepsi otrzymali puchar osobiście z rąk wielkiego Bruca.

przerobka-dsc_0583.jpg przerobka-dsc_0486.jpg

przerobka-dsc_0523.jpg

Pozostali Goście otrzymali także wyjątkową okazję uwiecznienia szczególnego wydarzenia poprzez  sesję fotograficzną z Brusem Willisem. Szef kuchni Jarek Uściński, za wspaniale przygotwane dania znalazł się tuż obok Bruca.

przerobka-dsc_0601.jpg

Przez cały wieczór zaproszonych Gości w swoim charyzmatyczno-ironicznym stylu zabawiał na scenie Krzysztof Skiba, a o akustyczne wrażenia wieczoru zadbał osobiście Marek Sierocki.

przerobka-dsc_0236.jpg przerobka-2.jpg

Wszyscy bawili się wyśmienicie jedząc i pijąc do syta, a słuchając komentarzy i reakcji Gości trudno było znaleźć inne słowa jak „niewiarygodne, niesamowite”. Słowa te z pewnością stanowią najlepsze podsumowanie niezwykłego wydarzenia w Moonsferze.

przerobka-dsc_0019.jpg przerobka-dsc_0068.jpg

przerobka-dsc_0113.jpg  przerobka-dsc_0295.jpg

ZAPRASZAM DO GALERII ZDJĘĆ , Leszek Wiktorski.