Malbork, 7 lipca 2010 ? Krzyżacy ugotowani!

Opublikowano: 12-07-2010

malbork003.jpg

Malbork, 7 lipca 2010 – schyłek kursu trzeciej grupy szkoleniowej. Zanim głodni Krzyżacy zdążyli
wyruszyć do Grunwaldu, kucharze po 8-dniowej, intensywnej przeprawie  przez kuchnie świata, wyposażeni w swoją oręż bojową – komplet noży szefa kuchni – stanęli do boju. Naczelny wódz, w którego wcielił się Kurt Scheller podzielił swoją armię dobrze przygotowanych kucharzy na dwa oddziały, które bez problemu rozprawiły się z głodem przygotowując dwa kompletne zestawy obiadowe z deserem na czele.

malbork004.jpg   malbork005.jpg   malbork006.jpg


Przeciwnik nie złożył jednak broni bez walki. Doświadczeni kucharze zmuszeni byli pokazać swój kunszt w potyczce indywidualnej. Naprzeciw nim stanął ponad tuzin potraw, z którymi przyszło im się rozprawić. Bitwa była zacięta ale i tym razem nasi bohaterowie ponieśli przeciwnika na tacy.

malbork007.jpg   malbork009.jpg   malbork010.jpg

Po chwili wytchnienia i otarciu potu z czoła przeciwnik zaatakował niespodziewanie z od strony teoretycznej. To był moment na pokazanie, że dzielni kucharze dobrze zapamiętali porady trenera. Test ledwie zdążył wyjechać naprzeciw, kiedy to kucharze ostrzelali go serią trafnych odpowiedzi. To był ostateczny cios, po którym przeciwnik skapitulował.

      

malbork011.jpg       malbork012.jpg

Po kilku godzinach kuchennych bojów naczelny wódz Kurt Scheller wraz ze swymi kompanami – Michałem Tkaczykiem oraz Teo Vafidisem odznaczył kucharzy zasłużonymi certyfikatami, które na zawsze pozostaną symbolem ich podniesionych kwalifikacji zawodowych. Pełni zapału i nowych umiejętności kucharze wrócili do swoich włości.

malbork013.jpg

 

Mamy jeszcze wolne miejsca na kolejne edycje szkolenia dla osób w wieku 45+. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem 666 247 210.

www.hautecuisine.fnm.pl

Projekt realizowany jest przez Kurt Scheller Academy Sp. z o. o. w partnerstwie z Fundacją na Rzecz Społeczeństwa Opartego na Wiedzy ”Nowe Media” w Olsztynie w ramach priorytetu II. Rozwój zasobów ludzkich i potencjału adaptacyjnego przedsiębiorstw oraz poprawa stanu zdrowia osób pracujących, działania 2.1. Rozwój kadr nowoczesnej gospodarki, poddziałania 2.1.1. Rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwach, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

malbork014.jpg

malbork001.jpg