Nowa jubileuszowa książka SCA
Opublikowano: 02-08-2010
fot. Okładka książki
Jest to pierwsza książka wydana w całej historii istnienia Stowarzyszenia. Dokumentuje ona rozwój SCA i jego wkład w promocję zawodu szefa kuchni w Singapurze. Większa część książki poświęcona jest jednak przepisom autorstwa Narodowych Drużyn Kulinarnych Singapuru. Znajdują się w niej również przepisy członków zarządu SCA.
„Srebro” w tytule to hołd oddany 25 letniej podróży stowarzyszenia a „taca” to ukłon w stronę licznych nagród zdobytych przez Narodowe Ekipy Kulinarne podczas wielu konkursów na całym świecie.
– Jest wiele rzeczy, które osiągnęliśmy jako Stowarzyszenie, ale Singapur od początku zdobył sobie w szczególności renomę posiadania ogromnej woli walki na wielu zawodach – powiedział Prezydent Eric Teo.
– Jest to projekt, o którym rozmawialiśmy od wielu lat. Jestem bardzo dumny, że w końcu został zrealizowany. Mamy nadzieję, że będzie to świadectwo, które będziemy mogli pozostawić przyszłym pokoleniom szefów kuchni i że przyczyni się ono do zapisania nowych kart w historii SCA. Chciałbym szczególnie podziękować komitetowi zajmującemu się książką, w którym znaleźli się Anderson Ho, Paolo Zambrano, Jenny Tan oraz Christophe Megel. Wszyscy bardzo ciężko pracowali by ta publikacja ujrzała światło dzienne”– dodał Eric Teo.