Ciekava na warszawskich Kabatach – zapraszamy!

Opublikowano: 16-08-2010

_mg_6483.jpgNa warszawskich Kabatach, 13 marca o godzinie 13:00, została otwarta Ciekava – kawiarnia i restauracja w jednym. Miejsce to ma znamiona francuskiego bistro w najlepszym tego słowa znaczeniu. Od poniedziałku do niedzieli, w Ciekavej, można napić się wyśmienitej kawy Illy  lub herbaty Ronnerfeldt, która oczaruje nozdrza smakoszy zapachem parzonej w czajniczku esencji.

Do tego właściciele proponują znane już w Warszawie z doskonałego smaku Tiramisu. Nie wspomnę o innych słodkich specjałach, jak tarty cytrynowe z malinami i kiwi lub chłodzące w upalne dni desery lodowe.

Nie jest tu tylko słodko jeśli chodzi o smaki. Ciekawie skomponowane menu złożone z sałat, past, zup i innych rozmaitych dań zadowoli podniebienie każdego Gościa. Dla bardziej wybrednych bądź przywiązanych do znanych sobie połączeń smakowych istnieje możliwość zmodyfikowania potrawy z karty.

_mg_6487.jpg  _mg_6490.jpg

Ciekava to doskonałe miejsce spotkań. Można tu wpaść na biznesowy obiad, organizować rodzinne uroczystości lub kolacje z przyjaciółmi. Można wstąpić po pracy, przyjść po szkole, zatrzymać się po spacerze, wycieczce rowerowej czy rolkowych wyczynach i ugasić pragnienie limonkowo-cytrynową specjalnością zakładu – lemoniadą. 

_mg_6468.jpg

Każdy kto chce pobyć tu nieco dłużej i potraktuje Ciekavą nie tylko konsumpcyjnie będzie mógł skorzystać z bezprzewodowego Internetu, jak również spenetrować półki z książkami i zanurzyć się w lekturze jednego z czterech tysięcy woluminów.

Dlaczego warto odwiedzać to miejsce? Dla smacznej, niedrogiej kuchni, chilloutowej muzyki, magii książek, które kuszą tytułami, bardzo miłej i profesjonalnej obsługi, atmosfery panującej wokół i przestrzeni wolnej od dymu papierosowego. 

Zapraszamy na Ekologiczną 15, w sercu Kabat, tuż za rogiem, zajrzyjcie na kawę, lampkę wina, deser, zupę lub pastę z krewetkami.

Polecam! Tu warto bywać i nie można nie być.

http://www.ciekava.pl