Makaron z pomidorami i krewetkami
Opublikowano: 18-08-2010

Makaron z pomidorami i krewetkami
Składniki:
0,5 kg krewetek
100 gr makaronu linguine
słoiczek pesto
¼ szklanki pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
2 łyżki parmezanu
1 łyżka oliwy z oliwek
¼ łyżeczki świeżo siekanej natki
Sposób wykonania:
1. Do rondla wrzuć posiekany czosnek i około 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Dodaj pomidory i gotuj na niewielkim ogniu przez 2-3 minuty.
2. Zagotuj wodę i ugotuj makaron linguine według wskazówek na opakowaniu
3. Dodaj łyżeczkę pesto do rondla, następnie krewetki, całe lub pokrojone na 3 części i gotuj na niewielkim ogniu do czasu aż krewetki nabiorą różowego koloru i staną się miękkie.
4. Odcedź makaron i znowu wrzuć do garnka. Dodaj wszystkie składniki z rondla oraz pozostałe Pesto i delikatnie wymieszaj.
5. Przyozdób natką pietruszki i podawaj od razu posypane parmezanem.
Autor: Muna Hamran
źródło: www.cookwork.com