FAFGA 2010
Opublikowano: 27-08-2010

Tyrol to istny mistrz świata pod względem turystyki: 43.3 mln turystów korzystających z noclegu, 9.1 mln przylotów, 6 bln Euro uzyskanych zysków i 24.400 kwater, pensjonatów i hoteli. Tyrolskie targi gastronomii i hotelarstwa FAFGA zaprezentują wszystkie tajniki sukcesu tego wspaniałego regionu.
250 wystawców zaoferuje najnowsze produkty i prawdziwe międzynarodowe premiery. FAFGA słynie jednak ze swojego wspaniałego programu, proponując wydarzenia poświęcone bieżącym punktom zainteresowania wszystkich przedstawicieli branży. W tym roku zorganizowana zostanie duża wystawa informacyjna dotycząca budowania, renowacji oraz oszczędności energii w obiektach turystycznych.
Ponadto w programie znajda się:
– I Międzynarodowy Tyrolski Konkurs Barista i Latte Art
– degustacje wina, piwa i innych alkoholi
– Big Cooking Contest (Wielki Konkurs Gotowania)
– Konferencja WACS – Europa
– symposium (“ Gość w roku 2020”)
– wiele, wiele innych….
Więcej informacji: www.fafga.at
Zdjęcia: CoMe Innsbruck
***
Fafga `10 – the Tyrolean trade fair for gastronomy and hotel industry will take place from 12-15 September at the Exhibition Centre Innsbruck, Austria
With 43.3 million overnights, 9.1 arrivals, 6 billion Euro volume of sales and 24.400 lodging establishments, the Tyrol is a tourism world champion. The “fafga”, Tyrolean’s trade fair for gastronomy and hotel industry, will present the country’s profound and traditional know-how of its tourist industry.
250 exhibitors will offer the newest products and real international premieres. But the fafga is also most renowned for its great programme, offering themes of special current interest. This year there will be a big information-exhibition about building, renovation and energy saving in tourist establishments. Some more programme items: 1st International Tyrolean Barista- and Latte Art Competition, wine-, beer- and spirits degustation, the Big Cooking Contest, the European WACS (World Association of Chefs Societies) Conference, Symposium “The Guest in the Year 2020– a branch within its change of values”, and many other items.
Photos: CoMe Innsbruck