Zaproszenie na spotkanie otwarte Dolnośląskiej Loży Kulinarnej
Opublikowano: 20-10-2010


Dolnośląska Loża Kulinarna działa od 5 lat i skupia w swoich szeregach Szefów Kuchni wrocławskich restauracji i hoteli, jak również specjalistów z branży HoReCa. Jednym z głównych statutowych zadań organizacji jest promocja wrocławskiej kuchni jako dziedzictwa kulturowego. Stowarzyszenie kultywuje również narodowe i regionalne tradycje kulinarne oraz cukiernicze, dąży do uzupełniania wiedzy i umiejętności zawodowych swoich członków oraz przyczynia się do rozwijania i kształtowania wzorców racjonalnego żywienia w społeczeństwie. Stowarzyszenie jest organizatorem wielu imprez i wydarzeń kulinarnych. Wśród strategicznych partnerów Dolnośląskiej Loży Kulinarnej jest Biuro Promocji Miasta, Urząd Marszałkowski oraz Zespół Szkół Gastronomicznych.
Wszystkie firmy i organizacje, które są zainteresowane partnerską współpracą z Dolnośląską Lożą Kulinarną, proszone są o zgłaszanie swojej obecności na spotkaniu pod adresem mailowym: rzecznik@dlk.org.pl. W ten sam sposób mogą się zgłaszać kandydaci na członków stowarzyszenia.
Więcej informacji udzielą Państwu:
Jadwiga Juszko, kom. 607 056 707
Robert Dmochewicz, rzecznik@dlk.org.pl