Rodzinny konkurs kulinarny – „Gąski, gąski do domu….”
Opublikowano: 25-10-2010

· Zasady konkursu
– konkurs polega na zgłaszaniu przepisów kulinarnych na potrawy z gęsiny, które zostały sprawdzone i z których przyrządzono potrawy samodzielnie w domowej kuchni
– w konkursie mogą brać udział rodziny, reprezentowane przez osobę pełnoletnią
– przepisy na potrawy gęsiny mogą pochodzić z dowolnych źródeł
– każda rodzina może zgłosić dowolną liczbę przepisów, pod warunkiem, że każdy z nich został sprawdzony, a potrawy przyrządzono w domowej kuchni
– samodzielne przyrządzenie potrawy z gęsiny musi zostać udokumentowane (foto, wideo) w sposób niebudzący wątpliwości.
· Miejsce i czas ogłoszenia konkursu
– 12 października 2010 roku w Warszawie
– dodatkowo informacja o konkursie znajdzie się w materiałach promocyjnych akcji „Gęsina
na św. Marcina”
· Czas przyjmowania przepisów
– 12 października – 10 grudnia 2010 roku.
· Sposób przyjmowania zgłoszeń
– tradycyjną pocztą na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego
87-100 Toruń
Pl. Teatralny 2
– drogą mailową na adres:
gesina@kujawsko-pomorskie.pl
· Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w dniu 20 grudnia 2010 r.
· Forma zgłoszenia
– opis oraz dokumentacja fotograficzna lub dokumentacja wideo.
· Jury
– Piotr Całbecki – Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego
– Agnieszka Kręglicka – restauratorka
– Artur Moroz – restaurator
· Kryteria oceny
– wykorzystanie gęsiny w przepisie
– ciekawa forma zgłoszenia
– zaangażowanie rodziny we wspólne przygotowanie potrawy
· Nagroda główna
– wycieczka zagraniczna dla całej rodziny.