20-lecie firmy Mazurkas Travel
Opublikowano: 26-10-2010

Wśród gości zaproszonych na to wielkie wydarzenie znaleźli się przedstawiciele największych firm na rynku: prezesi, dyrektorzy, osoby decyzyjne z działów marketingu oraz HR.
Hotel poczynił staranne przygotowania by zaimponować licznie przybyłym gościom. Przedsięwzięcie zostało zorganizowane na bardzo dużą skalę. Cały wieczór był starannie zaplanowany. W programie znalazły się liczne pokazy artystyczne m.in. występy zespołów wokalnych oraz tanecznych.
Głównym punktem Gali była jednak prezentacja kulinarnych możliwości obiektu. Dla uczestników wydarzenia przygotowano liczne tematyczne bufety wraz ze stacjami live-cooking. Goście wieczoru mogli zasmakować specjałów z kuchni:azjatyckiej, greckiej, Tex-Mex, francuskiej oraz nowoczesnej.
W kulinarnej ofercie znalazły się również: stacja sushi, stacja z tatarami, targ owoców morza i ryb oraz bufet industrialny na którym serwowano m.in. tradycyjną grochówkę oraz kaszankę z cebulą.
Na bufecie francuskim zainteresowanie budziła stacja ze ślimakami, które podawano w winno-maślanym sosie z dodatkiem zielonej pietruszki i kopru.
Przebojem okazały się również stacje z ciepłymi deserami, na których serwowano m.in. ananasy z brandy, czarnym pieprzem i cukrem Muscovado oraz truskawki flambirowane z koniakiem i pięcioma pieprzami.
Dużą niespodzianką okazał się tort jubileuszowy, z którego wyskoczyła egzotyczna tancerka.
Uroczysta Gala Mazurkas Travelbyła dobrą okazją by zapoznać się z możliwościami organizacji eventów, szkoleń i seminariów na terenie MCC Mazurkas Conference Centre. Całe wydarzenie wzbudziło zaufanie co do jakości usług i zachęciło do współpracy.