Gotujemy z Pizza Hut!
Opublikowano: 28-10-2010

Poniżej przedstawiamy sposób przygotowania jednego z najczęściej zamawianych makaronów – Tagliatelle Molto Bene. A na deser zdradzamy recepturę interesującej słodkości – Fana Banana. Życzymy miłej lektury i …smacznego!
TAGLIATELLE MOLTO BENE,
czyli delikatne wstążki makaronu tagliatelle w sosie czosnkowo-beszamelowym z szynką, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i rucolą
Sposób przygotowania:
Na rozgrzana patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Dodajemy szynkę, suszone pomidory i czarne oliwki.
Wszystko podsmażamy przez około pół minuty. Dodajemy czosnek i dokładnie mieszamy.
Do całości dodajemy makaron i podsmażamy przez kolejne pół minuty.
Na koniec dodajemy sos i rukolę. Mieszamy przez około minutę.
Pastę wykładamy na talerz i dekorujemy listkami rukoli oraz połówkami pomidorków koktajlowych.
DESER FANA BANANA,
czyli połówki banana polane pysznym sosem czekoladowym,zapiekane w pszennej tortilli z odrobiną mioduwielokwiatowego
Składniki:
1 banan
1 duża tortilla
1 płaska łyżeczka miodu
sos czekoladowy
bita śmietana
Sposób przygotowania:
Tortillę polewamy sosem czekoladowym.
Na środku układamy obranego banana
Tortillę szczelnie zwijamy.
Układamy zawinięciem do dołu na wyłożonej pergaminiem blasze.
Powierzchnię trotilli smarujemy miodem.
Wkładamy do pieca na ok.5-10 min do momentu aż tortilla nabierze złocistego koloru.
Sposób podania:
Upieczoną tortillę kroimy pod kątem na pół. Na talerzu robimy zygzak z sosu czekoladowego.
Banana umieszczamy na środku talerza.
Dekorujemy różyczką bitej śmietany.