Baranina a’la Alexander
Opublikowano: 16-11-2010
Baranina w strąkach papryki i pomidorach, duszona w czeronym winie
SKŁADNIKI
80dag baraniny,
30 dag czerwonej papryki
25 dag pomidorów
1 cebula
2 jajka
6 dag masła
piprz
sól
kieloszek czerwonego wina
WYKONANIEPaprykę oczyścić i dusić na połowie masła do miękkości, obrać z twardej skórki i posiekać. Cebulę pokroi i poddusić na pozostaym maśle. Mięso umyć i zemleć. Do zmielonego mięsa dodać podduszoną paprykę, cebulę i pokrojone pomidory, wlać wino i dusic po przykryciem pół godziny co chwilę mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Roztrzepać jajka i wlać do garnka z mięsem. Podgotować aż się zetną. Podawać z ryżem.
willa.alexander@neo.pl