Złoty Medal dla Manufaktury Czekolady

Opublikowano: 16-11-2010

Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Tabliczki Manufaktury wyrabiane są wyłącznie z najwyższej jakości składników pochodzących z upraw ekologicznych.

medal_natura_food_2010.jpg

Wielkie korporacje produkujące czekoladę na masową skalę dążą do zwiększania zyskowności. W tym celu do ich wyrobów dodawane są aromaty, emulgatory i inne "ulepszacze". Zdecydowana większość czekolad powstaje z półproduktów, co zmniejsza cenę, ale sprawia, że smak prawdziwego kakao gdzieś zanika…

Jako producent czekolady Manufaktura dba, aby czekolada była wyrabiana wyłącznie ze składników o najwyższej jakości. Własnoręcznie wybiera najlepsze ziarna i wytwarza z nich miazgę kakaową, do której następnie dodawane są pozostałe surowce. Czekolada z Manufaktury to autentyczny, niczym niesfałszowany smak. Gdyby użyć terminologii używanej w sokach owocowych, można by rzec, że czekolady Manufaktury są jak sok wyciśnięty bezpośrednio z owocu, a nie produktowany z koncentratu.

Manufaktura Czekolady zdobywa za swoje produkty wyróżnienia – przykładem może być pierwsze miejsce na Międzynarodowych Targach Łódzkich Natura Food 2010 dla czekolady z prażonym ziarnem kakao. Kolejną rzeczą wartą uwagi jest pierwsze miejsce w konkursie portalu GieldaSpozywcza.pl za czekoladę z Chili Peri Peri.

dsc00044-1-6.jpg

 Manufaktura Czekolady powstała w 2009 roku jako owoc miłości do czekolady i wieloletniej przyjaźni.