SOS SALSA – wiosna
Opublikowano: 16-03-2011
SKŁADNIKI:
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 papryka zielona
• 4 ogórki korniszony
• 1 duża cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki
• olej
• chili
• oregano
• przyprawa warzywna
• miód naturalny
• pieprz indyjski
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Wszystkie rodzaje papryki i ogórki pokroić w drobna kosteczkę.
2. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić drobno pokrojoną cebule. Następnie dorzucić przygotowane wcześniej warzywa: paprykę, ogórki oraz pokrojone pomidory z puszki, pokrojony czosnek, a 5 minut przed końcem dodać miód. Całość doprawić przyprawami i dusić do momentu wyparowania wody i uzyskania klarownej konsystencji.
3. Tak przygotowany sos to idealny dodatek do ryb, makaronów, mięs czy koreczków serowych.