SOS SALSA – wiosna

Opublikowano: 16-03-2011

sos_salsa.jpgSKŁADNIKI: 
• 1 papryka czerwona 
• 1 papryka żółta 
• 1 papryka zielona 
• 4 ogórki korniszony 
• 1 duża cebula 
• 2 ząbki czosnku
• 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki 
• olej 
• chili
• oregano 
• przyprawa warzywna 
• miód naturalny 
• pieprz indyjski 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 
1. Wszystkie rodzaje papryki i ogórki pokroić w drobna kosteczkę.
2. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić drobno pokrojoną cebule. Następnie dorzucić przygotowane wcześniej warzywa: paprykę, ogórki oraz pokrojone pomidory z puszki, pokrojony czosnek, a 5 minut przed końcem dodać miód. Całość doprawić przyprawami i dusić do momentu wyparowania wody i uzyskania klarownej konsystencji. 
3. Tak przygotowany sos to idealny dodatek do ryb, makaronów, mięs czy koreczków serowych.