Mirek Drewniak przewodniczy Loży Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”
Opublikowano: 05-04-2011

Już 6 kwietnia, w krakowskim Hotelu Swing, odbędzie się pierwsza edycja nowego programu promocyjnego „Doceń Polskie”. Przewodniczącym Loży Ekspertów programu został Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, ekspert w dziedzinie kulinariów, autor słynnych przewodników kulinarnych Pascala.
Program „Doceń polskie” promuje wysokiej jakości produkty dostępne na polskim rynku. Skierowany jest do producentów dóbr konsumpcyjnych ze szczególnym naciskiem na dobra szybko zbywalne. Uczestnictwo w programie, gwarantuje szerokie wsparcie promocyjne ze strony Gazety Wyborczej (tygodnika Palce Lizać), serwisu internetowego docenpolskie.pl, portali internetowych oraz mediów związanych z kulinariami.
Produkty do oceny mogą być zgłaszane bezpłatnie, przez producentów, lub nominowane przez Lożę Ekspertów. Ocena dostarczonych produktów prowadzona będzie przynajmniej cztery razy w roku. W trakcie konkursu 6 kwietnia oceniane będą m.in. produkty związane ze świętami wielkanocnymi. Oprócz prawa do używania znaku „Doceń polskie”, produktom posiadającym szczególne walory jakościowe przyznane zostanie wyróżnienie „TOP Produkt”.
Patronat i współpraca
Program promocyjny „Doceń polskie” posiada honorowy patronat Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Współpracę merytoryczną nad oceną/przyznaniem znaku sprawują: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Kolejnym z etapów rozwoju Programu „Doceń polskie” będzie uruchomienie serwisu internetowego KupujNajlepsze.pl.
Członkowie Loży Ekspertów programu „Doceń Polskie”:
– Mirek Drewiak, Fundacja Klubu Szefów Kuchni,
– Celina Helbik, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP,
– Aleksandra Uszyńska, Polskie Mięso,- Grzegorz Bieniek, UPEMI
– Jarosław Kujawa, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
– Matylda Stanowska, PR menadżer Fundacji KSK.