Nowa odsłona w lokalach hotelu Le Meridien Bristol
Opublikowano: 08-04-2011

Szef Kuchni hotelu Le Meridien Bristol zaprasza do restauracji Marconi na dania z nowego menu.
Szef Kuchni hotelu Le Meridien Bristol, Michał Tkaczyk, przygotował dla Gości restauracji Marconi nowe, utrzymane w śródziemnomorskim klimacie dania, których można spróbować już od początku kwietnia.
W celu zapewnienia, że do przygotowania potraw będą zawsze wykorzystane świeże produkty menu zostało skrócone w porównaniu do poprzednio obowiązujących, ale zmieniać się będzie częściej, co 3 miesiące.
Karta podstawowa to wybór dopracowanych w każdym szczególe przekąsek, zup, dań głównych i deserów wśród których każdy Gość znajdzie coś dla siebie.
Owoce morza w ziołowym veloute z emulsją z pikantnej papryki (43PLN), okoń morski z ratatouille (89PLN) czy comber jagnięcy marynowany w cytrynowej skórce (72PLN) to tylko niektóre z listy dań prezentowanych w nowym menu restauracji Marconi.
Pierogi z szyjkami rakowymi (38PLN), diabeł morski na grillowanych warzywach (89PLN) czy antrykot z argentyńskiej wołowiny (125PLN) to autorskie, szczególnie polecane przez Szefa Kuchni propozycje.
Nie tylko pasjonatom wyrafinowanej kuchni Michał Tkaczyk poleca odwiedzenie strony www.akademia-kulinarna.pl gdzie on jaki i Szefowie Kuchni hoteli The Westin Warsaw oraz Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie dzielą się pasją tworzenia kulinarnych dzieł sztuki.
Hotel Le Meridien Bristol należy do sieci Starwood Hotels & Resorts, która w Polsce zarządza również hotelami Sheraton Warsaw, Sheraton Poznań, Sheraton Kraków, Sheraton Sopot Conference Center & Spa i The Westin Warsaw. Starwood Hotels & Resorts łącznie oferuje ponad 1500 pokoi i zatrudnia ponad 1100 osób.
Magdalena Adamus
Kierownik d.s. Public Relations
Le Meridien Bristol Hotel
Tel: (48) 22 55 11 819
Email: magda.adamus@lemeridien.com