Pozyskaj nowych klientów na targach gastronomicznych FOOD-to-GO!
Opublikowano: 26-10-2011

Szerokie spektrum możliwości w zakresie pozyskania nowych klientów z sektora gastronomicznego oferują targi FOOD-to-GO, które odbędą się 7 i 8 lutego 2012 r. w Gdańsku oraz 18 i 19 kwietnia 2012 r. w Chorzowie. Targi te są wydarzeniem skierowanym do gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu. Szeroki zakres branżowy pozwala stworzyć ofertę atrakcyjna dla każdego obecnego i przyszłego przedsiębiorcy. Wśród firm oferujących swoje produkty na targach nie powinno zabraknąć m.in. wyposażenia punktów małej gastronomii, lunch barów, pizzerii, maszyn pakujących i opakowań do dań na wynos, produktów i półproduktów spożywczych, systemów i rozwiązań cateringowych.
Udział w targach jest także świetną okazją do promocji rozwiązań franczyzowych w sektorze gastronomicznym. Dla przedstawicieli sieci franczyzowych pragnących pozyskać nowych klientów oraz nawiązać współpracę z przedsiębiorcami już działającymi w tym obszarze organizatorzy przygotowali SALON FRANCZYZY. Podczas targów w jednym miejscu i czasie odbędzie się prezentacja ofert wielu sieci oferujących jedzenie na wynos. Podczas ubiegłych edycji targów wystawcami były takie sieci jak m.in. Biesiadowo, Chipstix, City Fries, Subway, Telepizza.
Organizatorzy targów FOOD-to-GO zapewniają nie tylko zróżnicowaną ofertę produktową prezentowaną przez wystawców, ale i dbają o dodatkowe możliwości pozyskania wiedzy. Stałym punktem imprez organizowanych według formatu grupy easyFairs są seminaria branżowe learnShops. Prezentacje odbywają się w otwartej przestrzeni targowej i obejmują zarówno pokazy kulinarne, prezentacje z wykorzystaniem produktów, jak również np. szkolenia z pozyskiwania środków na rozwój firmy z funduszy unijnych.
W roku 2012 targi FOOD-to-GO odbędą się zarówno w północnej, jak i południowej Polsce. Imprezy te rozróżniać będzie nie tylko lokalizacja, ale i motyw przewodni targów. W Gdańsku główną osią imprezy będzie tematyka żywności regionalnej oraz ryb, natomiast w Chorzowie organizatorzy skupią się na promocji zdrowej żywności. Wybór tego typu tematyki spowodowany był chęcią propagowania także mniejszych, lokalnych przedsiębiorstw oferujących żywność.
II targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO odbędą się 7 i 8 lutego 2012 w Gdańsku, natomiast IV targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO 18 i 19 kwietnia 2012 r. w Chorzowie.
Wszystkich z Państwa zainteresowanych prezentacją swoich produktów lub usług podczas targów zapraszamy do kontaktu z biurem organizatora.
Mirosław Gajewski
Specjalista ds. sprzedaży
easyFairs Poland
Tel: +48 12 651 95 32
Kom: 509-926-679
Fax: +48 12 651 95 22
mirek.gajewski@easyfairs.com
www.easyfairs.pl/ftg-gdansk2012
www.easyfairs.pl/ftg-chorzow2012