Narodowa Reprezentacja Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012r.

Opublikowano: 12-12-2011

 

W dniach 07/08-12-2011 w Poznaniu w Hotelu Polonez i w WSHiG odbyło się spotkanie robocze Narodowej Reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012 roku.

olimpiada.erfurt2012

W spotkaniu wzięli udział:

ž  Team Capitan Grzegorz Cielecki

ž  1 Chef Przemysław Wieloch

ž  2 Chef Krystian Skwierz

ž  3 Chef Rafał Targosz

ž  4 Chef Janusz Pyra

ž  Pastry chef Tomasz Deker

 

ž  Menager zespołu Jacek Kępa

ž  PR Manager Waldemar Hołówka

Spotkanie to zainaugurowało oficjalne zatwierdzenie składu Narodowej Reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012 roku.

Po przebrnięciu wszystkich niezbędnych procedur zgłoszeniowych /również opłacie wpisowego i kaucji/ można stwierdzić z zadowoleniem iż Polska Kulinarna Reprezentacja Narodowa oficjalnie widnieje w rozkładzie startujących drużyn Narodowych podczas Olimpiady IKA Erfurt 2012

Tabela startu drużyn narodowych;

Narodowy kulinarne Drużyny – HOT
IKA / kulinaria olimpiada w 2012 r.

 

Sobota, 06.10.

Niedziela, 07.10.

Poniedziałek, 08.10.

Wtorek, 09.10.

1

Kanada

Norwegia

Dania

Szwajcaria

2

Niemcy

USA

Australia

Szwecja

3

Turcja

Słowenia

Finlandia

Scotland

4

Węgry

Republika Południowej Afryki

Anglii

Luksemburg

5

Chorwacja

Malezja

Japonia

Holandia

6

Słowacja

Egipt

Polska

Islandia

7

Rumunia

Hongkong

Korea Południowa

Portugalia

8

Walia

Cypr

Bułgaria

Malta

9

Czechy

Izrael

Irlandia

Włochy

Narodowy kulinarne Drużyny – COLD
IKA / kulinaria olimpiadą w 2012 r.

 

Sobota, 06.10.

Niedziela, 07.10.

Poniedziałek, 08.10.

Wtorek, 09.10.

1

Dania

Szwajcaria

Kanada

Norwegia

2

Australia

Szwecja

Niemcy

USA

3

Finlandia

Scotland

Turcja

Słowenia

4

Anglii

Luksemburg

Węgry

Republika Południowej Afryki

5

Japonia

Holandia

Chorwacja

Malezja

6

Polska

Islandia

Słowacja

Egipt

7

Korea Południowa

Portugalia

Rumunia

Hongkong

8

Bułgaria

Malta

Walia

Cypr

9

Irlandia

Włochy

Czechy

Izrael

Data: 5 – 10 października 2012 Miejsce / Miasto: Erfurt,

Chcemy złożyć szczególne podziękowanie dla Zarządu OSSKiC za poparcie i udzielenie autoryzacji zgłoszeniowej z ramienia WACS oraz  Romanowi Dawidowi Tauber- Rektorowi z WSHiG w Poznaniu za wsparcie finansowe podczas rejestracji drużyny, oraz wszystkim, którzy wspierają i chcą wesprzeć Polski Narodowy Team.
Z tego też miejsca serdecznie zapraszamy sponsorów którzy byliby zainteresowani wsparciem przygotowań tj. treningów , szkoleń, które intensywnie rozpoczną się od stycznia 2012 roku, planowane jest przeprowadzenie ok. 30 treningów 2-3 dniowych.

Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji kitli, które zaprezentował Maciej Stojkowski z firmy kitle.pl – oficjalny sponsor kompletnej odzieży dla reprezentacji,
Następnie odbyła się sesja zdjęciowa wykonana przez Jędrzeja Stelmaszek z firmy Studio Grappa – oficjalnego fotografa reprezentacji narodowej.
Na spotkaniu zostały omówione i ustalone założenia funkcjonowania Teamu z zachowaniem wszelkich procedur prawnych,
– omówiono założenia budżetowe
– ustalono harmonogram treningów i szkoleń Teamu
– zawodnicy wyrazili wspólną aprobatę uczestnictwa w teamie ponad wszelkimi podziałami za czym przemawia skład zespołu reprezentowanego przez członków z różnych organizacji kulinarnych, za  nadrzędny cel stawiana jest wspólna zespołowa praca i dobre przygotowanie się do startu w Olimpiadzie!
– ustalono termin najbliższego spotkania na 9 styczeń 2012 w Poznaniu.

Spotkanie zakończyło się wspólnym obiadem w WSHiG przy ul. Nieszawskiej za okazaną gościnność Dziękujemy Panu Rektorowi.

Z kulinarnymi pozdrowieniami

PR Menager Waldemar Hołówka