Kulinarny Talent 2012 już niebawem!

Opublikowano: 06-02-2012

W czwartek, 22 marca, zapraszamy na kolejną emocjonującą bitwę o miano kucharza z talentem. IV edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2012” odbędzie w ramach XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, organizowanych w dniach 21-23 marca 2012 roku w Warszawie.

STUDIO_KULINARNE_LOGO

To już IV edycja wyjątkowego wydarzenia, jakim jest Konkurs Sztuki Kulinarnej „Kulinarny Talent 2012”. Organizatorem jest Robert Sowa, MT Targi przy wsparciu merytorycznym Fundacji KSK oraz Agencji Ready PR Events&More. Konkurs odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Targi przy ul. Marsa 56C w Warszawie, podczas największych Targów branży HoReCa – EuroGastro 2012. Podczas Targów spotkają się Najwięksi w branży. Państwo też możecie tam być. To gwarantuje współpraca z nami.

Najważniejsze firmy, najlepsi szefowie kuchni, media, najjaśniejsze gwiazdy: VIP-y i celebryci, a także tysiące osób wspaniałej i wiernej publiczności.

Chcemy promować i wyłaniać kulinarne „Perełki”, wybitne talenty kulinarne, młodych i zdolnych kucharzy. Konkurs ma być też formą uaktywnienia młodego pokolenia i zachęcenia młodzieży do rozwoju zawodowego, a także do poszukiwania nowych trendów we współczesnej gastronomii. Konkurs Mistrza Kulinarnego Roberta Sowy stanowi też doskonałą formę promocji dla firm partnerskich i sponsorskich.

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością, bo wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków.

Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy  kulinarne.

Więcej informacji na temat konkursu już niebawem!

A tak było w ubiegłym roku…

 


 Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro są największym wydarzeniem rynku HoReCa w Polsce, skierowanym ściśle do przedstawicieli branży gastronomicznej. Na targach oferty przedstawiają producenci, dystrybutorzy i usługodawcy  w czterech sektorach: wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów dla gastronomii, kawowym oraz wyposażenia sal restauracyjnych i barów. Podczas EuroGastro realizowany jest również atrakcyjny program wydarzeń towarzyszących, widowiskowych pokazów i konkursów z udziałem najlepszych kucharzy, cukierników, baristów, kelnerów i sommelierów.  EuroGastro organizowane są od 1996 roku w Warszawie przez MT Targi (wcześniej MT Polska). Od 2009 roku organizowane są w nowoczesnym Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56C w Warszawie.

Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl