IV Kołobrzeski Konkurs Kulinarny „Festiwal Ryb Bałtyckich”, 18 lutego 2012
Opublikowano: 09-02-2012

IV Kołobrzeski Konkurs Kulinarny „Festiwal Ryb Bałtyckich”w Hotelu Baltic Plaza MediSPA & fit w Kołobrzegu! Baltic Plaza Hotel MediSpa&Fit działa od zaledwie pół roku, a już stał się miejscem prestiżowej imprezy branży gastronomicznej.
Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski wspólnie z Hotelem Baltic Plaza mediSPA & fit przygotowuje IV edycję Kołobrzeskiego Konkursu Kulinarnego pod nazwą „Festiwal Ryb Bałtyckich”. Do udziału zaproszone są zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski. Tematem przewodnim konkursu będą potrawy z troci wędrownej i dorsza bałtyckiego. Uczestnicy konkursu będą mieli do przygotowania 5 porcji dania głównego w czasie 75 minut. Patronat nad imprezą objął Pan Prezydent Miasta Kołobrzeg Janusz Gromek.
Konkurs odbędzie się w sobotę, 18 lutego 2012 r. Zgłoszenia przyjmowane są do 12 lutego 2012. Regulamin konkursu i szczegółowe informacje dostępne są na http://www.spkicrz.com.pl/ i http://www.balticplaza.eu/.
Uczestnicy o zakwalifikowaniu zostaną poinformowani drogą telefoniczną lub mailową. Organizatorzy zapraszają serdecznie widzów i gości – wstęp bezpłatny. Zapraszamy do obserwowania mistrzów kulinarnych w akcji.