Gala „Produkt na medal 2011” Pani Domu

Opublikowano: 13-02-2012

We wtorek, 7 lutego, w warszawskiem Hotelu Radisson Blu Centrum odbyła się gala „Produkt na medal 2011” Pani Domu. Podczas imprezy nagrodzono laureatów plebiscytu, a po części oficjalnej Robert Sowa przygotował dla zaproszonych gości pokaz kulinarny połączony z degustacją dań.

Produkt_na_medal_2011

Konkurs „Produkt na medal” ma na celu ułatwienie wyboru najlepszych, smacznych, zdrowych i godnych polecenia wyrobów spośród szerokiej oferty artykułów spożywczych dostępnych w sklepach. Część oficjalną poprowadziła Urszula Zubczyńska – Redaktor Naczelna „Pani Domu”, która wraz z Magdaleną Marią Bolesławską przedstawiła jurorów i nagrodziła zwycięzców poszczególnych kategorii.

Zgłoszone do plebiscytu produkty były oceniane przez jury, w skład, którego weszli:
– Ewa Wachowicz, Producentka i gospodyni programu kulinarnego „Ewa gotuje”
– Robert Sowa, Mistrz Kulinarny, autor wielu książek kulinarnych 
– dr Agnieszka Jarosz – ekspert z Instytutu Żywności i Żywienia
– Teresa Pękalska, czytelniczka „Pani Domu”
– Robert Grotkowski, Redaktor Działu Kulinarnego „Pani Domu”
– Urszula Zubczyńska, Redaktor Naczelna „Pani Domu” 

A oto pełna lista laureatów pierwszej edycji plebiscytu „Produkt na medal 2011” dwutygodnika „Pani Domu”. Wszystkim oczywiście gorąco gratulujemy!

1/ Kategoria NAPOJE ZIMNE:
– złote jabłko firmy Hortex Holding
– sok marchwiowy Just Fit firmy Jeronimo Martins
– nektar aroniowy Pińczów firmy Zakład w Pińczowie

2/ Kategoria NAPOJE GORĄCE:
– kawa zbożowa klasyczna Anatol firmy Rieber Foods Polska
– herbata zielona z owocem pigwy firmy Bio Active
– cappuccino one cup błonnik firmy Mokate

3/ Kategoria MLEKO I WYROBY MLECZNE:
– ser śmietankowy Almette firmy Hochland Polska
– mascarpone ser śmietankowo-kremowy firmy OSM Piątnica
– twaróg delikatny President firmy Lactalis Polska

4/ Kategoria SŁODYCZE:
– michałki białe firmy Wawel
– ciasteczka owsiane naturalne firmy Sante
– czekolada mleczna z owocami jagodowymi i ciasteczkami waniliowymi firmy Wedel 

5/ Kategoria PRZEKĄSKI:
– słonecznik łuskany, smażony solony firmy Mogyi Polska
– ananasy suszone firmy Helio 
– mieszanka bakaliowa Siesta firmy Jutrzenka Colin

6/ Kategoria PRZYPRAWY:
– suszone pomidory z czosnkiem i bazylią firmy Kamis
– pieprz kolorowy firmy Prymat
– żelfix 2:1 firmy Dr. Oetker Polska 

7/ Kategoria PRODUKTY SYPKIE:
– makaron 5-jajeczny krajanka firmy Czanieckie Makarony
– ryż pełnoziarnisty firmy Kupiec
– cukier brązowy Diamant firmy Pfeifer&Langen Marketing

8/ Kategoria PRODUKTY DO PIECZENIA:
– cukier puder w młynku Cukier Królewski firmy Südzucker Polska
– masa makowa z bakaliami firmy Helio
– drożdże instant firmy Dr. Oetker Polska

9/ Kategoria DANIA GOTOWE:
– sałatka meksykańska z tuńczykiem firmy Index Food
– szpinak krojony z czosnkiem firmy Przedsiębiorstwo Hektor
– owsianka z truskawkami coś na ząb firmy Kupiec

10/ Kategoria TŁUSZCZE:
– Rapso olej rzepakowy firmy VOG Polska
– Kostka do pieczenia Kasia firmy Unilever Polska
– oliwa z oliwek extra vergine Olitalia firmy Index Food

11/ Kategoria PRODUKTY ŚNIADANIOWE:
– płatki owsiane górskie ekstra Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie PZZ w Stoisławiu
– crunchy płatki z pełnego ziarna owsa naturalne firmy Sante
– pełnoziarniste pieczywo chrupkie muesli Ryvita firmy AB Foods

12/ Kategoria PRZETWORY WARZYWNO-OWOCOWE:
– suszone pomidory w oleju z ziołami Ole! firmy Okechamp
– dżem truskawkowy Łowicz firmy Agros Nova
– ogóreczki konserwowe firmy Smak

13/ Kategoria MROŻONKI:
– filet z indyka maślany firmy Indykpol
– warzywa na patelnię z przyprawą rzymską Poltino firmy Hortino
– borowik cały Leśne Skarby firmy P.H.Z.Kasol

14/ Kategoria PRODUKTY DLA DZIECI:
– Gerber DoReMi ziemniaczki z łososiem firmy Nestle Polska
– BoboVita kaszka 7 zbóż z jabłkami i śliwkami firmy Nutricia Polska
– mleko następne Hipp Bio firmy Hipp Polska

15/ Kategoria MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE:
– parówki jedynki firmy Indykpol
– kabanosy z kurczaka firmy Konspol Holding
– szynka wędzona z kurczaka firmy Konspol Holding

16/ Kategoria RYBY I PRZETWORY RYBNE:
– filety anchois w oleju firmy VOG Polska
– krewetki Jumbo firmy ProFood
– kabanosy wędzone z łososia norweskiego firmy Almar 

17/ Kategoria SOSY MOKRE:
– sos pesto Grande Italia firmy Index Food
– ketchup łagodny Pudliszki firmy HJH Polska
– przecier pomidorowy Łowicz firmy Agros Nova

18/ Kategoria ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA:
– deser o smaku gorzkiej czekolady Alpro Soya firmy Sante
– pieczywo chrupkie żytnie ciemne Ryvita firmy AB Food Polska
– płatki śniadaniowe z truskawkami Jordans firmy AB Food Polska

Po prezentacji laureatów i wręczeniu im dyplomów, na scenie pojawił się Robert Sowa ze swoim kulinarnym teamem (Konrad Birek i Robert Wojnarowski). Panowie poprowadzili pokaz, podczas którego przygotowali aromatyczne krewetki z pomidorami i ziołami oraz policzki z jelenia w aromatycznym sosie. Wszyscy uczestnicy gali mieli okazję skosztować przygotowanych przez Roberta Sowę dań, a także delektować się przysmakami serwowanymi przez kucharzy Hotelu Radisson Blu Centrum pod okiem szefa kuchni – Dariusza Zahorańskiego.