Danie Roku 2011

Opublikowano: 16-02-2012

Gdyby ktos mi kiedyś powiedział, że będę spędzać czas w kuchni na gotowaniu, pichceniu, kreowaniu różnych dań, to powiedziałabym, że chyba nie wie co mówi. Myślę, że nie byłam odosobniona w tym przekonaniu. Od kilku jednak lat zapanowała moda na gotowanie i to w dobrym, a w zasadzie smacznym tego słowa znaczeniu. To dobrze gdyż rozwijamy zmysły smaku i powonienia. Rozwijamy wyobraźnię i co za tym również idzie poczucie estetyki. Tworzymy mniejsze i większe smakowite dzieła.

1DSC_8500 

 

W listopadzie 2011 roku dwumiesięcznik Food&Friends zorganizował smakowity konkurs. W jury zasiedli Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni – Jerzy Pasikowski i Kurt Scheller, wielka osobowość kulinarna. Wśród finałowej dwudziestki szanowne jury wytypowało najlepsze dania. Gołąbki z sandacza okazały się zwycięskim daniem, a jego pomysłodawczyni w nagrodę została zaproszona do Akademii Kurta Schellera na wielkie wspólne gotowanie.
Więcej na temat konkursu i innych ciekawostek możecie przeczytać w najnowszym numerze Food&Friends…

 

1DSC_8183  okladka.luty001