Świętokrzyski Mistrz kuchni
Opublikowano: 27-02-2012

Fundacja Klubu Szefów Kuchni objęła patronatem Konkurs Kulinarny pn. Świętokrzyski Mistrz Kuchni jest to pierwszy Konkurs organizowany przez „Echo Dnia” , serwis Jedzenie&Zabawa i Hotel Tęczowy Młyn w Kielcach, przy współpracy znanych w całej Polsce kucharzy oraz gwiazd.
Już 1 marca 2012 roku w Hotelu Tęczowy Młyn w Kielcach odbędzie się finał konkursu Świętokrzyski Mistrz Kuchni.
Poniżej wymienione zespoły, które zakwalifikowały się do finałowej rywalizacji:
- Kamil Piwowarczyk i Tomasz Soczumski z kieleckiej restauracji Castor,
- Krzysztof Kowalski i Bernard Kundera z Hotelu Markiz w Łopusznie,
- Paweł Mazurek i Sylwester Wolski z restauracji Pepe Rosso w Kielcach,
- Michał Górnicz i Rafał Korus z restauracji Olimpijskiej w Kielcach,
- Michał Musiał i Andrzej Gad z kieleckiego Hotelu Tęczowy Młyn,
- Grażyna Dukała i Danuta Kozieł z Hotelu Gromada w Ostrowcu Świętokrzyskim,
- Tomasz Ciaś i Kamil Pindych z Santuru w Dwikozach
- Łukasz Wasik i Leslie Murrain z Hotelu Łysogóry.
Robert Sowa w jury Świętokrzyskiego Mistrza Kuchni
W jury konkursu Świętokrzyski Mistrz Kuchni zasiądzie dziewięciu członków komisji.
W skład jury technicznego wejdą:
Arkadiusz Ślusarenko, szef kuchni Hotelu Park Inn w Krakowie,
Mirosław Szajkowski z firmy Unilever,
Mirosław Jabłoński, szef kuchni łódzkiego hotelu andel’s
oraz Robert Sowa z Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Oprócz nich w konkursowym jury zasiądą:
Rafał Godziemski, szef kuchni hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy
Janusz Pyra, szef kuchni w Zamku Dubiecko.
W jury zasiądzie również dobrze znany i związany z regionem Świętokrzyskim piosenkarz Andrzej Piaseczny,
Włodzimierz Wielgus – dyrektor szpitala dziecięcego w Kielcach, pasjonat gotowania
Częścią techniczną tzn. organizacją stanowisk kulinarnych do przeprowadzenia konkursu zajmował się będzie Waldemar Hołówka członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, który to wraz z Firmami ASCOBLOC , FESTA TECH z Katowic, piece Firmy Convoterm oraz zmywarka Winterhalter Gastronom Polska – zabezpieczy sprawny przebieg zmagań kulinarnych.
Z kulinarnymi pozdrowieniami
Waldemar Hołówka