Pokazy cukiernicze na targach Eurogastro 2012

Opublikowano: 27-02-2012

Pokazy cukiernicze na targach Eurogastro 2012 w wykonaniu czlonków Fundacji Klubu Szefów Kuchni: Bożeny Sikoń, Tomasza Dekera oraz Pawła Mieszały. Trzy dni zgłębiania słodkich tajników w wykonaniu Mistrzów Sztuki Cukierniczej. Poniżej harmonogram pokazów:

B.sikon

 

 

21 marca (środa):

11:00-12:00 Pokaz tworzenia pralin (temperowanie czekolady, wylewanie form do pralin, osadzanie czekolady na ściankach, wylewanie czekolady z form, schładzanie, nadziewanie, zamykanie, wyjmowanie)  oraz degustacja

t.deker12.30-13.00 Prezentacja oferty firmy T.Deker Patissier & Chocolatier

13.30-14.30 Pokaz tworzenia trufli czekoladowych oraz degustacja

15:00-15.30 Konkurs degustacyjny dla zwiedzających –  prowadzenie: Tomasz Deker

16:00-17:00 Pokaz dekoracji w stylu angielskim

22 marca (czwartek):

10.00-17.00      Bajkowe inspiracje czekoladowe – tworzenie rzeźb czekoladowych (Bożena Sikoń, Tomasz Deker, Paweł Mieszała)

23 marca (piątek):

11.00-16.00    Pokaz Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych Tomasza Dekera

11:00-13:00 Desery czekoladowe tworzone z pasją

14:00-16:00 Desery wielkanocne