Marcin Budynek osobowością gastronomii

Opublikowano: 20-06-2012

W  tegorocznej edycji Hermesów Poradnika Restauratora, Marcin Budynek został wyróżniony przez Kapitułę za promowanie kuchni polskiej, kuchni regionalnej i zdrowego żywienia oraz za zaangażowanie w działalność charytatywną.  Na uroczystej Gali w hotelu Sheraton w Poznaniu otrzymał statuetkę Hermesa w kategorii Osobowość Gastronomii.

marcin.budynek001

 


 

Serdecznie gratulujemy!

Marcin Budynek – szef kuchni i zarazem Dyrektor Gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie. Świetny kucharz, organizator i juror wielu konkursów kulinarnych, urodzony w Poznaniu a zakochany w Podlasiu i tamtejszych smakach. Autor niejednej książki kulinarnej, w tym i dla najmłodszych – „Pichciuchy”, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni.