Inauguracja Sobienie Królewskie Golf & Country Club
Opublikowano: 27-06-2012

27. czerwca w Sobieniach Królewskich odbyła się niecodzienna uroczystość, która przyciągnęła fanów ekskluzywnego sportu. Tego dnia Sobienie Królewskie Golf & Country Club zaprosił na inaugurację 18-dołkowego pola golfowego i budynku klubowego. Należy zwrócić uwagę, iż to pierwszy w Polsce klub golfowy „fly in”.
Wydarzenie zgromadziło wiele osób ze świata sportu, biznesu, showbiznesu, a przede wszystkim miłośników golfa.
Na tak ekskluzywnej imprezie nie mogło zabraknąć dobrej kuchni. W plenerze, pod chmurką zaparkował kulinarny tir a w nim Marcin Budynek – szef kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, wspierany przez zespół Studia Kulinarnego Roberta Sowy.
Aperitif w postaci Aperola z winem musującym i pomarańczą zaostrzył apetyty uczestników wydarzenia. W kulinarnym tirze Marcin Budynek serwował dania z grilla zarówno mięsa, ryby jak i warzywa, a to wszystko w asyście sałatek, surówek, pieczonych ziemniaczków i wody Augustowianki.
Organizatorzy zapewnili wiele atrakcji: otwarcie wystawy poświęconej historii golfa i budowy pola golfowego w Sobieniach, pokaz lotniczy, występy artystyczne, pokazy kulinarne no i oczywiście turniej golfowy.