Fuzja smaków

Opublikowano: 20-09-2012

 

W 2006 roku z pasji do pieczenia ciast i ich dekorowania powstało niesamowite miejsce, którego pomysłodawczynią była Pani Agnieszka Klimczak.
– Postanowiłam stworzyć miejsce, gdzie nie tylko można się spotkać z innymi amatorami słodkiej sztuki kulinarnej, wymienić poglądy i doświadczenia, poszukać inspiracji. 

tortownia.pl to także sklep z produktami dostępnymi dotąd wyłącznie dla zawodowych cukierników, w hurtowych ilościach, a także artykułami niedostępnymi nigdzie indziej na polskim rynku… – przyznaje Agnieszka Klimczak właścicielka tortowni.pl

tortownia045

Po 6 latach słodkiego funkcjonowania tortownia.pl powiększyła swoją działalność o pracownię cukierniczą, na czele której stanęła Bożena Sikoń – mistrzyni słodkości. Pani Bożena, określana mianem właścicielki smaku doskonałego, członkini Fundacji Klubu Szefów Kuchni rozpoczęła współpracę z tortownią kilka miesięcy temu. 17. września oficjalnie mięliśmy możliwość zobaczenia i spróbowania efektów tej fantastycznej „fuzji”. Świeżo po szkoleniach w Hiszpanii, Pani Bożenka Sikoń na inaugurację pracowni cukierniczej w tortowni przygotowała bardzo smaczne, nie tylko słodkie desery. Nowe, odważne połączenia smakowe przyprawiły o zawrót głowy i szaleństwo podniebienia niejednego z przybyłych Gości.

tortownia016  tortownia024  tortownia047

Jestem troszkę zmęczona, gdyż mamy naprawdę dużo pracy. Pracownia cukiernicza w tortowni, okazała się strzałem w dziesiątkę. To również sprawia, że jestem bardzo szczęśliwa, bo to Klienci, właśnie poprzez taką reakcję i ilość zamówień oceniają naszą pracę, jak dotąd bardzo pozytywnie. A to największa satysfakcja. Dużo wyzwań, najwięcej smakowych przed nami 😉 – powiedziała Bożena Sikoń

 

Obu Paniom serdecznie gratulujemy a tortowni życzymy jak największej ilości słodkich sukcesów!