Restauracja Roberta Sowy podczas targów TT Warsaw

Opublikowano: 23-09-2012

Podczas 20. edycji Targów TT Warsaw, które odbędą się w dniach 27-29 września w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska, zapraszamy do restauracji mistrza kulinarnego Roberta Sowy, w której serwowane będą dania kuchni polskiej.

TT_Warsaw

Każdego dnia kucharze z Restauracji Sowa & Przyjaciele, przygotują dla wystawców i gości odwiedzających targi inne menu, które serwowane będzie w godzinach 10.00-17.00. Oto propozycje Roberta Sowy na poszczególne dni…

Dzień 1 | 27 września

Sałatka z rukoli, marynowanych gruszek i orzechów
podana z plastrami wędzonej w ziołach piersi z kaczki i malinowym sosem vinaigrette

****
Policzki wołowe na purée ziemniaczano-chrzanowym,
podane z glazurowaną młodą marchewką i sosem cielęco-jabłkowym

****
Red velvet – waniliowy krem z serka wiejskiego z biszkoptem malinowo-czekoladowym
i świeżymi polskimi malinami

 

Dzień 2 |28 września

Terrina mięsna podana na pierniku z marynowanymi borowikami i konfiturą z jarzębiny

****
Polędwica z dorsza bałtyckiego confit podana na purée selerowym
z sosem cytrynowo-imbirowym

****
Tarta ze świeżych polskich jabłek podana na kruchym cieście z kremem migdałowym i sosem malinowo- waniliowym

 

Dzień 3 | 29 września

Plastry wędzonego dzika z gruszkami glazurowanymi w miodzie lipowym i śliwowicy łąckiej
podane z konfiturą z tarniny

****
Udko z polskiej kaczki confit podane z torcikiem z ziemniaków,
marynowanymi buraczkami i konfiturą figową

****
Mus czekoladowy z makaronikiem migdałowo-waniliowym podany z sosem malinowym