Kucharz Lenôtre zdobył złoty medal w finale Bocuse d’Or

Opublikowano: 11-02-2013

Thibaut Ruggeri, kucharz Lenôtre, jednej ze spółek zależnych od Sodexo, zdobył złoty medal w finale światowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or zorganizowanego w dniach 29 i 30 stycznia w Lyon we Francji.

bocuse.dor.2013

 

 Bocuse d’Or jest prestiżowym wydarzeniem kulinarnym, w którym udział biorą kucharze z całego świata. W konkursie uczestnicy gotują według najnowszych międzynarodowych trendów, kładąc szczególny nacisk na smak potraw, nowoczesne metody gotowania i serwowania dań.

Po miesiącach intensywnych przygotowań pod okiem trenerów, spełniło się marzenie Thibaut Ruggeri. Przy wsparciu swojej asystentki, Julie Lhumeau, zdobył złoty medal w prestiżowym konkursie Bocuse d’Or.

– Dla Sodexo Lenôtre wspieranie Thibaut w konkursie Bocuse d’Or jest zgodne z ponad 50-letnią tradycją firmy, przekazywaną przez jej założyciela, Gaston Lenôtre. Zgodnie z naszymi wartościami, dyscypliną i dzieleniem się wiedzą, inspirujemy ponad 1000 pracowników, przekazując im odpowiednią wiedzę i oferując kompleksowe szkolenia. W imieniu Sodexo Lenôtre gratulujemy Thibaut tego wspaniałego zwycięstwa ! – powiedziała Nathalie Szabo, Prezes Zarządu Sodexo Lenôtre

– Lenôtre jest dumne z tego, że Thibaut otrzymał tytuł mistrza i jest częścią naszego zespołu. To dowód wysokiej jakości i kreatywności dedykowanych na co dzień naszym klientom. Gratuluję Thibaut tego wspaniałego osiągnięcia! – Vincent Dutertre, CEO Sodexo Lenôtre