Najlepszy produkt EuroGastro 2013
Opublikowano: 08-03-2013

4 marca b.r. (poniedziałek) odbyły się obrady jury KONKURSU NA NAJLEPSZY PRODUKT XVII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2013. W skład zacnego jury, które podjęło decyzję o przyznaniu nagród weszli:
ü Przewodniczący składu jurorskiego Robert Sowa – v-ce Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni
ü Maria Burska – Redaktor Naczelna Przeglądu Gastronomicznego
ü Bożena Sikoń – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
ü Urszula Potęga – Prezes Zarządu MT Polska
ü Jerzy Pasikowski – Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni
ü Teofilos Vafidis – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
ü Marcin Budynek – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
ü Jarosław Uściński – Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
ü Kurt Scheller – Akademia Kurta Schellera
ü Grzegorz Sendor – koordynator projektu HoReCa MT Targi
dwaj członkowie jury nie uczestniczący w spotkaniu, którzy przysłali swoje propozycje w poszczególnych kategoriach drogą elektroniczną
ü Ryszard Berent – Prezes Stowarzyszenia Polskich Barmanów
ü Tomasz Obracaj – Ambasador SCAE
Do konkursu zostało zgłoszonych w sumie 119 produktów w następujących kategoriach;
ü Wyposażenie zaplecza kuchennego – 22 produkty
ü Sprzęt, akcesoria i surowce dla gastronomii – 9 produktów
ü Żywność dla gastronomii – 38 produktów
ü Wyposażenie sal restauracyjnych – 11 produktów
ü Chemia dla gastronomii – 10 produktów
ü Sprzęt, akcesoria i surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni – 8 produktów
ü Oprogramowanie sal restauracyjnych i barów – 7 produktów
ü Sprzęt i akcesoria dla cateringu – 6 produktów
ü Napoje alkoholowe i bezalkoholowe – 8 produktów
Teraz pozostaje nam poczekać do gali wieczornej, która odbędzie się 21 marca, podczas której zostaną wręczone nagrody i wyróżnienia.