Najlepszy produkt EuroGastro 2013

Opublikowano: 08-03-2013

4 marca b.r. (poniedziałek) odbyły się obrady jury KONKURSU NA NAJLEPSZY PRODUKT XVII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2013. W skład zacnego jury, które podjęło decyzję o przyznaniu nagród weszli:

logo_EuroGastro_2012

 

ü  Przewodniczący składu jurorskiego Robert Sowa – v-ce Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni

ü  Maria Burska – Redaktor Naczelna Przeglądu Gastronomicznego

ü  Bożena Sikoń – Fundacja Klubu Szefów Kuchni

ü  Urszula Potęga – Prezes Zarządu MT Polska

ü  Jerzy Pasikowski – Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni

ü  Teofilos Vafidis – Fundacja Klubu Szefów Kuchni

ü  Marcin Budynek – Fundacja Klubu Szefów Kuchni

ü  Jarosław Uściński – Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

ü  Kurt Scheller – Akademia Kurta Schellera

ü  Grzegorz Sendor – koordynator projektu HoReCa MT Targi

dwaj członkowie jury nie uczestniczący w spotkaniu, którzy przysłali swoje propozycje w poszczególnych kategoriach drogą elektroniczną

ü  Ryszard Berent – Prezes Stowarzyszenia Polskich Barmanów

ü  Tomasz Obracaj – Ambasador SCAE

Do konkursu zostało zgłoszonych w sumie 119 produktów w następujących kategoriach;

ü  Wyposażenie zaplecza kuchennego – 22 produkty

ü  Sprzęt, akcesoria i surowce dla gastronomii – 9 produktów

ü  Żywność dla gastronomii – 38 produktów

ü  Wyposażenie sal restauracyjnych – 11 produktów

ü  Chemia dla gastronomii – 10 produktów

ü  Sprzęt, akcesoria i surowce dla cukierni, lodziarni i piekarni – 8 produktów

ü  Oprogramowanie sal restauracyjnych i barów – 7 produktów

ü  Sprzęt i akcesoria dla cateringu – 6 produktów

ü  Napoje alkoholowe i bezalkoholowe – 8 produktów

Teraz pozostaje nam poczekać do gali wieczornej, która odbędzie się 21 marca, podczas której zostaną wręczone nagrody i wyróżnienia.