Lista uczestników – GĘSINA NIE TYLKO NA ŚWIĘTEGO MARCINA
Opublikowano: 26-03-2013
Serdecznie zapraszamy do udziału w I Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Gęsina nie tylko na Świętego Marcina” , który odbędzie się 01 czerwca 2013 r. w Kudowie Zdrój w Parku Zdrojowym w Teatrze pod Blachą.
Organizatorami Konkursu są Stowarzyszenie Turystyki i Biznesu Kudowa Zdrój, Hotel Verde Montana, Hotel Kudowa w Kudowie Zdrój oraz Urząd Miasta Kudowa Zdrój przy wsparciu merytorycznym Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Lista zakwalifikowanych uczestników do I Konkursu Kulinarnego „ Gęsina nie tylko na Św. Marcina ”
1. Michał Kaduk, Dariusz Kaduk – Hotel Grand Sal **** Kopalnia Soli Wieliczka – Wieliczka
2.Zbigniew Łęgowski, Rafał Zalewski – Hotel Luxor *** – Lublin
3.Paweł Pyra, Tomasz Woźniak – Hotel Columna Medica **** – Łask
4.Lukasz Grabowski, Mariusz Roch – Hotel Verde Montana **** – Kudowa Zdrój
5. Krzysztof Sikora, Agata Jarosik – Kopalnia Soli Wieliczka – Wieliczka
6.Adrian Kubabski , Tomasz Gełesz – Bukowy Park Hotel Medical SPA ** – Polanica Zdrój
7.Tomasz Nowak, Michał Skowroński – Restauracja Kredens – Wilkszyn
8.Adam Siemczonek, Magda Lipińska – Pensjonat Villa Polanica **** – Polanica Zdrój
9.Damian Domagała, Michał Bulski – Hotel Centuria Wellness & SPA *** – Ogrodzieniec
10.Damian Chmielewski, Łukasz Antoszczyszyn – SPA Scaliano *** – Kudowa Zdrój
11.Białoruski Klub Kucharzy i Szefów Kuchni
Jury Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na Św. Marcina”
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się po zakończeniu konkursu 1 czerwca 2013. r.
Celem Konkursu jest promocja utalentowanych kucharzy, pokazanie ich wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocji produktów- gęsiny i Mioduli Prezydenckiej Firmy Toorank. Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Spożycie drobiu zdominowały kurczaki i kaczki a gęsi stały się marginesem w polskiej kuchni. Nasza impreza ma na względzie przypomnienie i przywrócenie tradycji jedzenia przepysznej gęsi w naszych domach.
W Konkursie mogą uczestniczyć kucharze z całego kraju.
W konkursie uczestniczą ekipy składające się z 2 kucharzy. Ekipy maja do dyspozycji 5 stanowisk kuchennych.
Każda ekipa konkursowa będzie miała do przygotowania 6 dań głównych podanych na talerzach
w tym 1 wystawowy z wykorzystaniem piersi z gęsi. Organizator konkursu zapewnia dostarczenie dla każdej drużyny produktu głównego piersi z gęsi. Reszta produktów we własnym zakresie uczestnika konkursu.
Wyniki pracy oceniać będzie Jury składające się z 6 ekspertów gastronomicznych z Polski i zagranicy pod przewodnictwem Prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni Jerzego Pasikowskiego
Główna nagrodą w konkursie jest robot kuchenny Kenwood Cooking Chef KM086.
Dla wszystkich uczestników statuetka wykonana przez Galerię i Pracownię Artystyczną „ORSO” , puchar od Firmy COMERCIO Polska , puchary od Fabryki Porcelany AS Ćmielów, nagrody rzeczowe od Firmy TOORANK Polska S.A
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się po zakończeniu konkursu 1 czerwca 2013. r.
Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być wykonane na załączonych formularzach wraz z opisem technologicznym oraz z wyraźnym zdjęciem wykonanej potrawy i przesłane pocztą lub drogą elektroniczną lub faksem na podany adres :
Hotel Verde Montana
57-350 Kudowa Zdrój
ul. 1 Maja 25 a
lub faks: 74/ 869 77 71
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 05 maja 2013 r.
Sprawy organizacyjne
Wiesław Bober
Tel. 601 418 136
Sprawy merytoryczne
Jerzy Pasikowski
Tel. 600 204 398
Tutaj znajdziesz : Arkusz zgłoszeniowy