Lista uczestników – GĘSINA NIE TYLKO NA ŚWIĘTEGO MARCINA

Opublikowano: 26-03-2013

Serdecznie zapraszamy do udziału w I Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Gęsina nie tylko na Świętego Marcina” , który odbędzie się 01 czerwca 2013 r. w Kudowie Zdrój w Parku Zdrojowym w Teatrze  pod Blachą.

gesina.logosy

 

Organizatorami Konkursu są  Stowarzyszenie Turystyki i Biznesu Kudowa Zdrój, Hotel Verde Montana, Hotel Kudowa w Kudowie Zdrój oraz Urząd Miasta Kudowa Zdrój przy wsparciu merytorycznym Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Lista  zakwalifikowanych uczestników do I Konkursu Kulinarnego „ Gęsina nie tylko na Św. Marcina ”

1. Michał Kaduk, Dariusz Kaduk – Hotel Grand Sal ****  Kopalnia Soli Wieliczka – Wieliczka

2.Zbigniew Łęgowski, Rafał Zalewski – Hotel Luxor ***       – Lublin 

3.Paweł Pyra,  Tomasz Woźniak          – Hotel  Columna Medica ****   – Łask 

4.Lukasz Grabowski, Mariusz Roch     – Hotel Verde Montana **** – Kudowa Zdrój 

5. Krzysztof Sikora, Agata Jarosik       – Kopalnia Soli Wieliczka – Wieliczka

6.Adrian Kubabski , Tomasz Gełesz – Bukowy Park Hotel Medical SPA **   – Polanica Zdrój

7.Tomasz Nowak, Michał Skowroński – Restauracja Kredens – Wilkszyn

8.Adam Siemczonek, Magda Lipińska –  Pensjonat Villa Polanica **** – Polanica Zdrój

9.Damian Domagała, Michał Bulski – Hotel Centuria Wellness & SPA ***  – Ogrodzieniec

10.Damian Chmielewski, Łukasz Antoszczyszyn – SPA Scaliano *** – Kudowa Zdrój

11.Białoruski Klub Kucharzy i Szefów Kuchni

Jury Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na Św. Marcina”

 

1. Jerzy Pasikowski – Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni
2. Mirosław Drewniak – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
3. Giancarlo Russo – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
4. Tomasz Szymański – Konsultant Kulinarny Firmy Bonduelle

 

Uroczyste  ogłoszenie  wyników  konkursu odbędzie się po zakończeniu  konkursu 1 czerwca 2013. r.


gesina001

Celem Konkursu jest promocja utalentowanych kucharzy, pokazanie ich wysokiej wiedzy zawodowej  oraz promocji produktów- gęsiny i  Mioduli Prezydenckiej Firmy Toorank. Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Spożycie drobiu zdominowały kurczaki i kaczki a gęsi stały się marginesem w polskiej kuchni.  Nasza impreza ma na względzie przypomnienie i przywrócenie tradycji jedzenia przepysznej gęsi w naszych domach.

W Konkursie mogą uczestniczyć kucharze z całego kraju.

W konkursie uczestniczą ekipy   składające się z 2  kucharzy. Ekipy  maja do dyspozycji 5 stanowisk kuchennych.

Każda ekipa konkursowa będzie miała do przygotowania 6  dań głównych podanych na talerzach

w tym 1  wystawowy  z wykorzystaniem  piersi  z gęsi. Organizator konkursu zapewnia dostarczenie dla każdej drużyny  produktu głównego piersi z gęsi. Reszta produktów we własnym zakresie uczestnika konkursu.

Wyniki pracy oceniać będzie Jury składające się z 6  ekspertów gastronomicznych z Polski i zagranicy pod przewodnictwem Prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni  Jerzego Pasikowskiego

Główna nagrodą w konkursie jest  robot kuchenny Kenwood  Cooking Chef  KM086.

Dla wszystkich uczestników   statuetka  wykonana przez Galerię i Pracownię Artystyczną „ORSO” , puchar od Firmy COMERCIO Polska , puchary od Fabryki Porcelany AS Ćmielów,  nagrody rzeczowe od Firmy TOORANK Polska S.A

Uroczyste  ogłoszenie  wyników  konkursu odbędzie się po zakończeniu  konkursu 1 czerwca 2013. r.

Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być wykonane na załączonych formularzach wraz z opisem technologicznym oraz z wyraźnym zdjęciem wykonanej potrawy i przesłane pocztą lub drogą elektroniczną  lub faksem na podany adres :

Hotel Verde Montana

57-350 Kudowa Zdrój

ul. 1 Maja 25 a

wieslaw.bober@verdemontana.pl

lub faks:  74/ 869 77 71

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa  05 maja 2013 r.

Sprawy  organizacyjne

Wiesław Bober

Tel. 601 418 136

Sprawy  merytoryczne

Jerzy Pasikowski

Tel. 600 204 398

Tutaj znajdziesz : Regulamin

Tutaj znajdziesz : Arkusz zgłoszeniowy