„UNIFREEZE CULINARY CUP 2013”

Opublikowano: 05-06-2013

W dniu 25.05.2013 w Płocku odbyła się II edycja Ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Unifreeze Culinary Cup 2013”.Organizatorem konkursu jest firma „Unifreeze Sp.zo.o.” oraz Szef Kuchni warszawskiej restauracji „Endorfina”- Michał Górecki, współorganizatorami są „Płocki Ośrodek Kultury i Sztuki” i „Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Mazowieckiego w Płocku”.

 Unifreze.konkurs

 

Do konkursu zakwalifikowanych zostało 12 ekip reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Zadaniem konkursowym było przygotowanie w ciągu 90 minut przystawki zimnej lub gorącej składającej się z piotrosza i dowolnych krewetek oraz dania głównego w którego skład wchodził comber z jelenia i dowolne grzyby.

unifreze1

1.BARTOSZ TUROWSKI  I  KRYSTIAN FRANKOWSKI-RESTAURACJA „EATALIA”- BORÓWIEC

2.KAMIL TŁUCZEK  I  PIOTR STAWARZ-RESTAURACJA „VIS A VIS”- ŁAŃCUT

3.MICHAŁ CZEKAJŁO  I  PAWEŁ BŁASZCZYK-TEAM „LWIA ENKLAWA”- WROCŁAW

4.GRZEGORZ RYTELEWSKI  I  ADAM MAJEWSKI-„ TEATR KAMIENICA”- WARSZAWA

5.ADAM DMYTERKO  I  GRZEGORZ KĘDZIOR-RESTAURACJA „PERGOLA”- KOŁOBRZEG

6.JAKUB BONDZIUL  I  RAFAŁ GRZEGORZEK-RESTAURACJA „AMBER ROOM”- WARSZAWA

7.DANIEL OLAS  I  KAROLINA WIŚNIEWSKA-RESTAURACJA „PRO-VITA”- KOŁOBRZEG

8.DANIEL CHRZANOWSKI I MICHAŁ ZABORSKI- RESTAURACJA „KOKIETERIA” – GDAŃSK

9.JAROSŁAW SZAŁKOWSKI I KATARZYNA WOŹNICKA-RESTAURACJA „ZAMKOWA”- PŁOCK

10.BARTOSZ PETER I KAMIL WEREWKA- HOTEL „COPERNICUS”- TORUŃ

11.MARTA KLOC I GRZEGORZ BARTOSZEK- HOTEL „AMBASADORSKI”- RZESZÓW

12.MATEUSZ KORBIN I DAWID ZAGRZYWIEC- RESTAURACJA „KUCHNIE ŚWIATA”- WARSZAWA

unifreze2  unif3

Zawodników oceniało Jury degustacyjne profesjonalne w składzie:

– Łukasz Konik- Executive Chef hotelu „Brant” Majdan koło Warszawy

– Dariusz  Zahorański- Executive Chef hotelu „Radisson Blue” Warszawa

– Jacek Krawczyk – firma „Smarten”, portal gastronomiczny „Newsgastro”

– Konrad Birek- Executive Chef restauracji „Sowa i Przyjaciele”

– Maciej Kołodziejczyk – firma „Janex”

unif4

Oraz Jury techniczne w składzie:

– Tomasz Wereszczyński – Excutive Chef  hotelu „Herman” Płock

– Mariusz Gachewicz – Executive Chef

unif5

Uczestników konkursu oceniało również Jury degustacyjne Vip, w którego skład wchodzili zaproszeni goście I sponsorzy a byli to:

– Katarzyna Marcinkiewicz -„ Piekarnia Szwajcarska”

– Maciej Stojkowski -„Kitle Pl”

– Izabela Leszczyńska – restauracja „Endorfina”

– Ewa Wojtysiak – Międzynarodowe Targi Poznańskie

– Agata Ślepowrońska-restauracja „Endorfina”

unif6  unif7

Jury degustacyjne Vip przyznało osobne nagrody dla pierwszych 3 miejsc:

I MIEJSCE ZDOBYLI:

Marta Kloc i Grzegorz Bartoszek z hotelu „Ambasadorski”

II MIEJSCE:

Jakub Bondziul i Rafał Grzegorzek z restauracji „Amber Room”

II MIEJSCE:

Grzegorz Rytelewski i Adam Majewski z restauracji „Teatr Kamienica”

unnif8

Na wieczornej gali, która odbyła się w płockim hotelu „Herman” odbyło się główne ogłoszenie wyników konkursu:

I MIEJSCE ZDOBYLI:

DANIEL OLAS I KAROLINA WIŚNIEWSKA Z HOTELU „PRO VITA” KOŁOBRZEG

Zwycięzcy otrzymali atrakcyjne nagrody jak również nominację do półfinałów „Kulinarnego Pucharu Polski 2013”oraz czek w wysokości 1500PLN który wręczyła Ewa Wojtysiak przedstawiciel Międzynarodowych Targów Poznańskich.

unif10  unif11

II MIEJSCE:

MARTA KLOC I GRZEGORZ BARTOSZEK HOTEL „AMBASADORSKI” RZESZÓW

unif12

III MIEJSCE:

BARTOSZ PETER I KAMIL WEREWKA HOTEL „COPERNICUS” TORUŃ

unif13

Patronat merytoryczny:

KSK.logo

Patronat medialny:

NG.logo

Sprzęt na konkurs użyczyła firma Gastro Magic Service

GastroMagicServiceLogo001