Marine Hotel***** ma nowego szefa kuchni
Opublikowano: 24-06-2013

Od czerwca wykwintne dania w Marine Hotel***** przygotowywane są pod czujnym okiem nowego Szefa Kuchni – Andrzeja Hyndy. Kulinarne doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i na statkach pasażerskich.

Od otwarcia Sand Hotel**** pracował jako Zastępca Szefa Kuchni w Restauracji Sand{acz}, a w 2011 awansował na Szefa Kuchni. W Marine Hotel***** nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych: Restauracji Per Mare, Marini Café, Lobby Baru i Klubu MarinGO! oraz czuwa nad menu grup konferencyjnych. Obecnie zarządza około 30-osobowym zespołem kucharzy i cukierników. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej i staropolskiej, a swoje umiejętności sprawdza w konkursach kulinarnych. Dwukrotnie brał udział w prestiżowym wydarzeniu Wine & Food Noble Night. Pracy poświęca się całkowicie, ale każdą wolną chwilę spędza z rodziną. Dzięki żonie i dwóm córkom uczy się efektywnego zarządzania czasem, bo jego drugą pasją jest piłka nożna i kibicowanie Manchester United.