Wojciech Kempa w Sand Hotel****

Opublikowano: 24-06-2013

Nowym Szefem Kuchni w Sand Hotel**** został Wojciech Kempa wcześniej Zastępca Szefa Kuchni. Profesjonalnie zaczął gotować w rodzinnym Kołobrzegu 12 lat temu i tutaj rozwinęła się jego gastronomiczna kariera, więc smaki morza nie mają przed nim tajemnic.

Zdrojowa_Invest-Sand_Hotel-Szef_Kuchni-Wojciech_Kempa_06.2013

 

 

Z Sand Hotel**** i Restauracją Sand{acz} związany jest do 2009 roku. Specjalizuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej oraz włoskiej. Daniem popisowym jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano ziołowym, na którego zaprasza do Sand Hotel****. Do obowiązków nowego szefa będzie należało organizowanie pracy kucharzy, czuwanie nad przygotowaniem potraw, kontrolowanie kosztów kuchni oraz stworzenie autorskiego menu. Interesuje się piłka nożną i wędkarstwem. Wolny czas spędza z rodziną.